Fort Lauderdale: De mange passagerer har her netop fået af vide, at deres fly ikke flyver hjem til Danmark på grund af tekniske problemer. Foto: Kenneth Nellemann.
Fort Lauderdale: De mange passagerer har her netop fået af vide, at deres fly ikke flyver hjem til Danmark på grund af tekniske problemer. Foto: Kenneth Nellemann.

Norwegian-kunden Kenni Fehstedt er stærkt utilfreds med flyselskabets håndtering af de passagerer, der strandede i lufthavnen i Fort Lauderdale, Florida i søndags. En del af passagererne var heldige at komme med andre fly, mens andre måtte vente i to døgn, inden de kom på vingerne i flyet til København.

Det skyldtes, at Norwegian fik tekniske problemer med et af dets Boeing 787 Dreamliner-fly.

Kenni Fehstedt forstår ikke Norwegians måde at håndtere situationen på og retter en skarp kritik mod flyselskabet:

- Jeg var en af dem, som var heldige at komme hjem via London sent mandag aften - men det var kun fordi, at vi fik fat på en ven i Danmark, som var vågen om natten og kunne ringe til den danske kundeservice og få os ombooket, siger Kenni Fehstedt og fortsætter:

- Personalet i lufthavnen kunne intet og vidste intet. De henviste til amerikansk kundeservice, som var umuligt at få fat på. Når jeg ser, at Norwegian siger, at de tager sig af passagererne, må jeg sige, at det er direkte løgn. Vi fik intet hotel, transport eller mad, og alle måtte selv finde hoteller og lægge ud selv. Personalet i lufthavnen kunne ikke engang fortælle, hvor meget vi måtte bruge for, forklarer Kenni Fehstedt.

BT er i løbet af onsdagen blevet bestormet med henvendelser fra andre Norwegian-passagerer, som deler Kenni Fehstedts oplevelse af forløbet. Alle er stærkt utilfredse med den service, som flyselskabet gav, da det blev gjort klart, at Dreamlineren ikke kom på vingerne søndag.

Norwegian: 'Vi overholder alle regler'

Flyselskabet Norwegian fortæller til BT, at man har overholdt alle gældende regler og løbende holdt passagererne underrettet om situationen i Fort Lauderdale:

- Vi har løbende holdt vores passagerer orienteret via en masse smser - også omkring hvordan passagererne skulle forholde sig. Jeg ved ikke hvilke informationer, den pågældende passager har fået via de beskeder, som vi har sendt, siger Daniel Pilpel Kirchhoff, der er kommunikationsrådgiver hos Norwegian.

Er udlæg for hotel og forplejning ikke meget at lægge over på en passager, der måske er ved enden af en lang rejse i USA?

- Helt overordnet følger vi de samme regler, som alle andre flyselskaber, og det betyder, at de får både forplejning og hotel tilbudt, når vi har en forsinkelse som den i Fort Lauderdale, siger Daniel Pilpel Kirchhoff.

Som de selv skal lægge ud for?

- Norwegian følger altid EUs regelværk i forbindelse med forsinkelser, hvor vi tilbyder hotel og forplejning. Om udlægget for hotel kommer fra os eller passageren, kommer helt an på den enkelte situation. I visse tilfælde er det lettest, at vores samarbejdspartner i lufthavnen eksempelvis sørger for at bestille hotel til passagerene og transporterer dem dertil i fælleskab. I andre tilfælde kan det være lettere og hurtigere for den enkelte passager selv at lægge ud for et hotelrum. Pengene vil naturligvis blive refunderet af os, siger Daniel Pilpel Kirchhoff.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.