Lyt til artiklen

En lille gruppe finansmænd, der har investeret for milliarder i aktier, ejendomme og pantebreve over de seneste år - med stor hjælp fra Amagerbanken - har mistet en halv mia. kr. samlet efter et uhæmmet kursfald i Kattegat-rederiet.

Det skriver dagbladet Børsen fredag.Tre af Mols-Liniens fire private storaktionærer ejer mere end 30 pct. af aktierne i rederiet og er kunder i Amagerbanken. De har nu på kort tid mistet en halv mia. kr.

Da aktien i sommer handledes på sit højeste, var rederiet mere end 3 mia. kr. værd. Den værdi er nu på kort tid - særligt med gårsdagens blodbad - skrumpet til det halve.

»Der er ingen tvivl om, at ser vi Mols-Linien blive mere end halveret i kurs, kan Amagerbanken også komme i klemme, men banken er sandsynligvis dækket ind ved det første ganske betydelige kursfald.

Men da der ikke er offentlighed om kundeforhold, kan vi naturligvis kun gætte,« siger bankanalytiker i Danske Markets Per Grønborg.

Fire private storaktionærer sidder med mere end halvdelen af aktierne i Mols-Linien og har på kort tid set omkring trekvart mia. kr. forsvinde ud i den blå luft.

De fire storaktionærer eksbokser Hans-Henrik Palm. ejendomsinvestor Henrik Ørbekker, advokat Olav Damkiær-Classen og statsaut. ejendomsmægler Carsten Berger.

De første tre sidder med et godt stykke over 30 pct. af aktierne og er alle større kunder i Amagerbanken. Disse aktieposter er maksimalt belånt op til 40-60 pct. i Amagerbanken, og nogle af aktierne kan også være belånt andre steder, skriver Børsen.