Socialdemokraterne i København kræver en redegørelse fra sundhedsborgmester Mogens Lønborg, fordi de mener, han har misinformeret om plejehjemmet Fælledgården.

Der var ikke tale om et "blindt spor". Sådan lød den klare vurdering fra Socialdemokraterne i København, efter at to advokater fredag formiddag fortalte om deres undersøgelse af det juridiske ansvar på det københavnske plejehjem Fælledgården.

Sundhedsudvalget i Københavns Kommune besluttede torsdag i sidste uge at stoppe undersøgelsen fra advokatfirmaet Norrbom Vinding af de stærkt kritiserede forhold på plejehjemmet, selv om den ikke var færdig. Baggrunden for at afbryde arbejdet var en orientering i udvalget fra sundhedsborgmester Mogens Lønborg (K).

- Min vurdering er, at vi er blevet vejledt helt forkert af Mogens Lønborg. Hans konklusion om et juridisk blindspor er ikke i overensstemmelse med advokaternes, og det er ualmindeligt problematisk. Man kan ikke konkludere noget som helst på baggrund af den her statusrapport, og derfor burde man ikke stoppe undersøgelsen midt i det hele, siger udvalgsmedlem Anne Vang (S) til Ritzau.

/ritzau/