Lokalradioernes Sendesamvirke har afbrudt forbindelsen til Radio Holgers sender på Scandinavia Hotel. Nu sender stationen i stedet radio på nettet.

Scandinavia Hotel i København var i sidste uge mål for en usædvanlig aktion: Med en fogedretskendelse i hånden fra Kammeradvokaten fik formanden for Sendesamvirke 2, Erik Friberg fra Københavns Nærradio, sammen med en tekniker adgang til det eksklusive hotel og det rum, hvori senderen til den dansk-nationale Radio Holger befinder sig.

Her trak de to i bogstaveligste forstand stikket ud til den omstridte lokalradio, som dermed ikke længere kan sende på FM-båndet og hybridnettet i Storkøbenhavn.

Baggrunden er, at lokalradioen har afvist at følge Radio- og tv-nævnets afgørelse om at fratage stationen dens sendetilladelse. Radio Holgers ejer, Kaj Vilhelmsen, sender nu i stedet via internettet.

- Vi er klar til at erstatte den traditionelle radio med en internetradio, hvor Radio- og tv-nævnet ikke har kompetence til at blande sig, lyder det fra Kaj Vilhelmsen.

/ritzau/