Bedrageri af værste skuffe. Sådan lyder den umiddelbare dom fra ekspert over IT Factorys direktør, som angiveligt kan se frem til en årrække i års fængsel.

IT Factorys forsvundne direktør Stein Bagger står øjensynligt til en fængselsstraf på mellem seks og syv år - med andre ord er han i nogenlunde samme vægtklasse som bedrageridømte Kurt Thorsen, Rasmus Trads og Klaus Riskær Pedersen.

Det vurderer ekspert i økonomisk kriminalitet, professor Lars Bo Langsted, der er leder af Juridisk Institut, Aalborg Universitet.

- Det lyder som om at det rent teknisk er bedrageri, og der har vi en strafferamme på otte års fængsel. Og hvis beløbet på omkring en halv milliard kroner holder vand, så er vi oppe omkring seks-syv års fængsel. Så han er oppe i den tunge ende sammen med folk som Kurt Thorsen, Rasmus Trads og Klaus Riskær, siger Lars Bo Langsted til Ritzau.

Ifølge Lars Bo Langsted tyder meget på, at Stein Bagger har gennemført sit svindelnummer meget, meget professionelt - og falske underskrifter er yderst vanskelige at gardere sig mod, vurderer han.

- Den slags sager vil man altid se. Og hvis de er tilstrækkeligt professionelt og dygtigt udført, så er de nærmest umulige at forhindre, uanset hvor årvågen revisor og bestyrelse må have været. Og virkeligheden overgår jo stort set altid fantasien. På det her område er kreativiteten enorm stor. Jeg har efterhånden set så mange forskellige former for økonomisk kriminalitet, at jeg helt er holdt op med at undre mig over, at det sker, siger Lars Bo Langsted.

/ritzau/