Men brug masser af krydderier, lyder rådet fra Den skaldede Kok.

Hvordan smager en dræbersnegl? Angiveligt ret lækkert. Af blåmusling eller blæksprutte!

Sådan lyder i hvert fald den kulinariske dom fra et udvalgt norsk smagspanel, som nu anviser en grusom måde at tage hævn over sommerens forkætrede skadedyr.

Man skal spise dem!

Og måske er det ikke en helt dårlig idé. Den Skaldede Kok - alias Carsten Olsen - er i hvert fald klar til at gøre forsøget.

Selv om han skulle gumle en ekstra gang over tilbudet, da B.T. i går talte med ham. Den kendte Tivoli-kok deltog i Københavns Madfestival, hvor der var mange lækkerier på menuen, men altså ikke lige dræbersnegle.

- Ved du hvad: Man laver kaffe af kattelort og spiser japanske fisk, man kan dø af. Så hvorfor ikke? Det var da en fin måde at slippe af med dem på. Men... der skal godt med krydderier i retten, chili og den slags. Så tror jeg til gengæld også, at man kan få et ganske udmærket måltid ud af det, siger Carsten Olsen.

Snegle er slowfood
Ifølge de aktuelle norske erfaringer er dræbersnegle IKKE noget, man tilbereder på et kvarter.

Først skal de isoleres i tre døgn, indtil de har fået tømt tarmene. Her efter skal de ligge i salt for at trække slimet ud af dem, inden de hældes ned i spilkogende vand. Herefter er kunsten at finde det rette tilbehør.

Den norske kok tilberedte dem med purløg, hvidløg, persille og lavede en slags ragout med linser og trøfler. Ifølge den norske avis VG gik smagspanelet herefter i gang med at stange delikatesserne i sig.

Den norske leder for Senterpartiet, folketingsmedlem, Lars Peder Brekk, slikkede sig om munden:

- Det smagte overraskende godt, lød det prompte fra ham, mens de øvrige i smagspanelet udnævnte sneglene til at være »delikatesser« og dele smag med muslinger og blæksprutte.

En svensk kok har tidligere på sommeren gjort et lignende forsøg med at tilberede dræbersnegle, og han nåede til samme resultat: De kan spises.

Den lidt mere kræsne svensker anbefalede dog haveejerne at have et glas vin inden for rækkevidde til hurtigt at skylle ned med.

Plan for sneglebekæmpelse
At spise de små slimede bæster er sandsynligvis ikke blandt de forslag, som Skov og Naturstyrelsen vil fremlægge, når de til oktober kommer med den længe ventede handlingsplan til bekæmpelse af sneglene. At planen først kan fremlægges om en måned hænger sammen med, at sagkundskaben stadig mangler viden om sneglenes adfærd.

- Der var bred enighed om, at vi har brug for mere viden om sneglen. Faktisk ved vi ikke engang, hvor den kommer fra, hvad dens naturlige levevilkår er, og hvilke naturlige fjender den har, lød det fredag fra Jens Peter Simonsen, vicedirektør i Skov- og Naturstyrelsen.