Er du træt af dine børns »neeei, det gider jeg ikk' spise!« og dine egne »kom så i gang!« - blandet op med en god gang hverdagsstress? Der er faktisk en udvej. En sjov og anderledes måde at få børnene til at tage del i madlavningen. Aftensmaden behøver ikke drukne i de voksnes tidsnød og de smås kræsenhed. Prop et madspil i pc'en og gør dit barn til køkkenchef.

Prop CD-Rom-kogebogen »Kylling i cola« i pc'en og lad ungerne klikke sig rundt i et virtuelt køkken fuld af børnevenlige opskrifter, fyldte køleskabe og pædagogiske køkkenfif.

»Det handler om at få børnefamilier til at fungere på en bedre måde. Men det kræver normalt, at forældrene skal bruge tid på at sætte sig ind i noget nyt. Den tid har de ikke, og derfor bliver det sjældent til noget. »Kylling i cola« er lavet til børnene. For det er nemt at få børn til at lege,« forklarer Michael Magnus Ekberg, der er idémanden bag den interaktive kogebog for børn.

Når CD-Rom'en er sat i pc'en, toner et farverigt virtuelt køkken frem på skærmen. Dit barn vælger frit en opskrift i køkkenets kogebog, og madlavningen kan begynde. Undervejs skal ungerne vaske hænder i spillets køkkenvask, tage frosne grøntsager ud af fryseren - og lægge dem tilbage igen - samt smide brugt emballage i den virtuelle skraldepose.

Det skal være nemt
Når spillet er færdigt, har de små prøvet at tilberede aftensmaden i pc'ens univers, inden turen går til jeres eget køkken.

»Til sidst printer børnene opskriften ud og tager den med, når I skal købe ind. Den virker som et skattekort for dem, så de helt glemmer slikafdelingen. Det er en legende let måde at lave varieret kost på,« mener Michael Magnus Ekberg, der indtil videre har udgivet tre »Kylling i cola«-cd'ere. Den interaktive kogebog tager ikke kun højde for, at madlavning i en børnefamilie skal være sjovt, men også at det skal gå hurtigt, være sundt og billigt.

»Der er stort set ingen ingredienser i opskrifterne, som du ikke kan få i Netto. Maden tager ikke mere end 15-20 minutter at tilberede. Jeg er blevet punket for, at vi bruger frosne grøntsager i stedet for friske. Men det skal være nemt, ellers er det ikke realistisk,« mener Michael Magnus Ekberg, der også har indført børnevenlige måleenheder i form af teske, ske og glas.

Alle opskrifter er i øvrigt afprøvet på både kræsne børn og voksne!