Tre somaliere i alderen 16, 20 og 34 år voldtog en 21-årig retarderet kvinde i en kælder i det belastede kvarter Skovparken i Kolding. Kun fordi de skulle have lidt damesjov inden de to yngste skulle afsone fængselsstraffe for narkohandel og røverier.

De fandt sammen med den 34-årige somalier, der betegnes som sexgal, og som gennem lang tid har forsøgt at lokke piger til sex mod at de skulle få McDonald Hamburgers i Skovparken i Koldings nordlige kvarter.

De tre somaliere blev i går fremstillet i et grundlovsforhør i retten i Kolding. De blev varetægtsfængslet til den 14. november. De nægter alle at have voldtaget kvinden, men beskylder til gengæld hinanden for den voldsomme forbrydelse.

"Vi havde intet med kvinden at gøre," forklarede den 16-årige og den 20-årige.

"Vi så, at vores kammerat havde sex med hende i kælderen. Det skete mens vi stjal 40 kroner, der var i en pung, der lå og flød på gulvet. Vi lurede faktisk parret af.

Vi så at Muhamed kyssede hende på hånden, og at de gik mod kælderlokalet. Vi fulgte efter dem. Vi så, at han havde sex med hende. Men vi gjorde ikke noget. Vi så kun til, da vi skulle stjæle hendes penge."

Den 34-årige somalier, der har givet adskillige varierende forklaringer, inden han blev fremstillet i grundlovsforhøret, sagde til retten, at han nu fortalte sandheden. Han forklarede, at kvinden havde indvilliget i sex med ham. Da de to andre på 16 og 20 år kom ned i kælderrummet, Skovparken 119, ville de gerne prøve hende. Han fortsatte:

"Jeg spurgte, om de havde lyst. Så gik de til hende på skift. Jeg havde jo været der. Da det hele var overstået, gik hun. Vi aftalte at holde det hele hemmeligt og beskytte hinanden."

"Jeg mødte hende, da hun havde købt noget slik i en kiosk. Jeg opsøgte hende og sagde, at jeg havde set hende flere gange. Jeg spurgte om hun ville hjem med mig. Jeg syntes nok at hendes fjæs så lidt underligt ud. Da vi kom hjem opdagede jeg, at min kone var i lejligheden, så vi gik ned i kælderen. De to andre kom til."

Der er taget sædprøver på kvindens tøj og fra hende skede. Der skal nu laves en DNA test, og den foreløbige konklusion foreligger om et par uger. DNA-testen er afgørende for sagens videre forløb.

De tre forsvarsadvokater Poul Møller, Carsten Hove og Lars Junge, alle fra Kolding, krævede de to løsladt. De mente ikke, at en forklaring fra en retarderet kvinde, havde betydning.