Socialdemokratiet skiftede i dag på partiets kongres i Aalborg officielt navn til Socialdemokraterne. Partiformand Poul Nyrup Rasmussen skriver i en pressemeddelelse, at partiet nu går fra "institutionen til menneskene", ligesom der er planer om at ændre Socialdemokraternes symbol, den røde rose.

Der skal dog stadig være plads til Socialdemokratiet blandt Socialdemokraterne. Det forsikrer partiformanden, som "har fulgt processen tæt fra første færd".

- Med det nye navn bliver det helt tydeligt markeret, at det er et parti med højt til loftet, men naturligvis stadig også et parti, Socialdemokratiet, påpeger Poul Nyrup Rasmussen.

Partimedlemmerne må dog vente en stund på den nye rose eller "partiets nye visuelle identitet".

- Den vil derimod blive udviklet parallelt med den politikformulering og debat, der vil foregå blandt socialdemokraterne i den kommende tid, så der er sammenhæng mellem partiets fremtræden og budskaberne, skriver partiformanden

- Vi har været nede i den socialdemokratiske bevægelses historie og analyseret de symboler, farver og stemninger, der bandt det politiske projekt sammen til det, vi kender som Socialdemokratiet i dag, hedder det som forklaring på Socialdemokratiets og rosens afblomstring.

/ritzau/