Over hele verden har Pokémon-spillere higet efter at finde den hemmelige nøgle til at finde den sidste Pokémon. Den magiske figur har nr. 151 og hedder Mew!

Efter hele tre år er det endnu ikke lykkedes en eneste spiller at finde Mew i Pokémon-spillene, men alle ved, at den findes, for der har været vist screenshots med figuren flere steder på nettet.

Nu er hemmeligheden afsløret, men det sker med snyd!

Der findes adskillige »snydemaskiner« til diverse konsoller, som gør det muligt at komme lettere gennem sine spil. Det sker typisk ved, at man bliver udstyret med uendeligt liv eller uendelig ammunition.

Til GameBoy hedder den ultimative snydemaskine Xploder, og med den på sin maskine kan man stort set snyde i alle spil.

Selve adapteren indeholder koder til over 200 spil, men derudover er det muligt at hente tonsvis på internet, så man hele tiden kan opdatere selv de nyeste udgivelser med snyd.

Pokémon-spillene er de klart mest populære, og der tilbyder Xploder ikke mindre end 1.500 snydekoder.

Den klart mest attraktive er - uden sammenligning - at man kan få Mew smidt ind i spillet. Det betyder, at man pludselig ender ansigt til ansigt med figuren og skal kæmpe med den, for at få den i sit Pokédex.

Dette har millioner af spillere over hele verden ventet på meget længe, og i Danmark går salget af nydemaskinen da også som varmt brød, selvom prisen næsten er lige så høj som selve spillet.

Hele mysteriet omkring Mew var en helt bevidst taktik fra Nintendos side. En taktik, Xploderen helt har spoleret. Nintendo har nemlig rejst rundt i verden og uddelt Mew til nogle ganske få mennesker.

Mew kan nemlig ikke fanges i spillet, men skal i stedet overføres fra en helt speciel maskine tilhørende Nintendo.

Her har hver enkelt figur et nummer, så Nintendo hele tiden ved, hvor mange figurer, der er i omløb. Derfor har Mew gennem de seneste år været en ekstrem eksklusiv figur, der bl.a. er blevet uddelt i konkurrencer.

Den idé er jo naturligvis totalt ødelagt nu, da alle pludselig har adgang til figuren ved at snyde.

Den danske distributør af Nintendo-spillene havde planlagt en event i efteråret, hvor 100 licenser til Mew skulle uddeles.

Selvom Mew nu sikkert findes på mange maskiner, vil ideen garanteret ikke være helt spildt, når man kender Pokémon-samlernes energi, for at tiltuske sig sjældne ting.

En Mew med licens - og et serienummer - vil sikkert stadigvæk være attraktiv for mange.

At tusindvis af unge mennesker kan gå fuldstændig i selvsving over en computerfigur viser en del om, hvor ekstremt populært Pokémon er blevet.

I USA har dillen nået nye højder i disse dage, hvor de næste spil i serien står foran deres udgivelse. Pokémon Guld og Sølv udkommer om tre uger, og det erensbetydende med, at 100 nye figurer slippes løs.

Spillene kommer først til Danmark til påske næste år.