Når man bestiller flybilletter, er der en lang række prisportaler, mange mennesker bruger.

En af dem er Skiplagged, der blev lanceret i 2013. Skiplagged bruger et særligt trick, der kan spare dig penge – og det har flyselskaberne set sig sure på.

Så sure, at et af verdens absolut største flyselskaber, American Airlines, nu har sagsøgt Skiplagged.

Og ikke bare det. De truer også med at annullere samtlige billetter købt gennem siden.

Det skriver ABC News.

Tingene begyndte at spidse til i juli, da en 17-årig amerikansk mand blev smidt ud af et fly og fik et tre år langt forbud fra American Airlines.

Det gjorde han, fordi han havde brugt Skiplagged til at rejse fra Gaines i Florida til Charlotte i North Carolina på en billet, der ellers skulle have gået hele vejen til New York.

Men Skiplagged-fidusen handler om, at man stiger af flyet på mellemlandingen, og derved kan man nogle gange få en billigere billet.

Det er ikke ulovligt, men flyselskaber mener, det er imod deres retningslinjer.

»Skiplagged's adfærd er vildledende og krænkende,« skriver flyselskabet i søgsmålet. 

»Skiplagged narrer offentligheden til at tro, at selvom de ikke har myndighed til at indgå og udstede en kontrakt på vegne af American, så kan de alligevel udstede en fuldstændig gyldig billet. Det kan de ikke. Hver eneste 'billet' udstedt af Skiplagged risikerer at blive ugyldiggjort.«

De billigere priser, man kan finde med finten, handler om, at flyselskaberne konkurrerer hårdt på pris.

Her er lange flyvninger generelt dyrere end korte, men nogle gange er det modsatte tilfældet, hvis mange flyselskaber konkurrerer på den lange rute, mens der ikke er så høj konkurrence på det korte stræk.