Undgå at fare rundt fra tilbud til tilbud – B.T.s pristjek viser, hvor du får mest mad for pengene. Madpriserne stiger igen, men du kan spare dig selv for chokket og ­spare helt op til en tredjedel, hvis du handler de rigtige steder.

Fødevarepriserne er på himmelflugt, og på bare et år er priserne på fødevarer gået i vejret med 9,4 pct.

Det er den største ­årlige prisstigning siden august 1984, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Men du kan selv gøre meget for at undgå, at de ­stigende fødevarepriser æder hele dit madbudget op.

B.T.s store pristjek viser, at du kan fylde indkøbsvognen op med mad og spare 33 pct. på regningen - hvis du foretager dine indkøb i Netto fremfor SuperBrugsen.

Spar uden at stresse
Vi har tjekket de faste priser på 16 basis fødevarer i 10 forskellige supermarkeder.

Pristesten viser, at du kan spare rigtig mange penge i en stresset hverdag uden at fare fra butik til butik efter tilbudsvarer.

De helt store besparelser får du dog først, hvis du ­lurer af på listen, hvilke forretninger der sælger hvilke standardvarer billigt.

Selv om nogle af prisforskellene ikke virker af meget, kan det betyde besparelser på op til tusinder af kroner på det månedlige budget for en familie.

I dag regner man med, at en almindelig dansk familie på fire personer bruger 50.000 kr. om året alene på husholdningsbudgettet.

Ikke overraskende er discountbutikkerne billigst, Netto kommer ind på en klar førsteplads, mens konkurrenten Fakta klarer sig dårligst blandt de fire discountbutikker.

Fakta er hele 15,4 pct. ­dyrere end Netto.

Fakta vs. Netto
Prisforskellen kommer bag på Coop, der driver Fakta, og er ikke tilfredsstillende.

- Vi vil og skal matche Netto på sammenlignelige varer. Så hvis vi er dyrere der, er det klart noget, vi vil se nærmere på, siger Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen.

Der er især mange penge at spare på kød, da kilopriserne kan svinge gevaldigt fra butik til butik.

Selv i den samme butikskæde kan priserne variere med helt op til 60 pct. fra uge til uge, så sørg derfor for at købe stort ind, når der er penge at spare.

Her handler du billigst