Den 38-årige førtidspensionist Vincent Smith netop kendt skyldig i dobbeltdrabet på ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen.

Skyldig! Samtlige nævninge og dommere var enige.


Sådan lyder den længe ventede afgørelse om skyldsspørgsmålet i den uhyggelige sag om dobbeltdrabet på 49-årige Heidi Nielsen og Bjarne Johansen, 53.
Få minutter efter klokken 11 fredag formiddag har retsformand Torben Østergreen-Johansen læst afgørelsen op i retssal 15 ved Retten i Odense.





Ægteparret blev mejet ned med byger af skud fra en maskinpistol, da de den 13. april sidste år gik en aftentur gennem Tusindårsskoven nær deres hjem i Odense-forstaden Sanderum.

Den 49-årige økonomichef og hendes mand, som var ledende kirurgisk overlæge ved Odense Universitetshospital, befandt sig ulykkeligvis på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, idet Vincent Smith denne lune forårsaften også var i Tusindårsskoven for at prøveskyde en Husqvarna maskinpistol, som altså skulle vise sig at blive et gerningsvåben.





Også Vincent Smiths halvbror, Michael Christian Martensen, er erklæret skyldig i dels at have ejet, dels at have hjulpet med bortskaffelse af gerningsvåbnet, som to en halv måned efter dobbeltdrabet blev fundet på bunden af den mudrede Langesø nordvest for Odense.

Til gengæld blev 36-årige Michael Christian Martensen frifundet for at være ejermanden til nogle andre ulovlige våben, ligesom han blev frifundet for opbevaring af 10,5 gram amfetamin, som dukkede op ved Fyns Politis ransagning af hans kolonihavehus.

Efter skyldsspørgsmålet nu er afgjort, har anklageren krævet livsvarigt fængsel. Forsvareren kræver en tidsbestemt straf.

Afgørelsen af strafudmålingen ventes at falde klokken 14.00.