- Det er absolut ikke skolens holdning, at elever skal udelukkes, hvis de ikke vil bære tørklæde, siger Mogens Steenbuch, der nu går i rette med sine egne lærere.

Tidligere torsdag kunne B.T. afsløre, at 9-årige Amanda fra Vadgård Skole i Gladsaxe var blevet udelukket fra 3.a's besøg i moskéen på Dortheavej, København. Årsag: Hun ville ikke bære tørklæde under klassens besøg.

Amandas mor, Maia Thorup, mente ikke det kunne være rigtigt, at hendes ni-årige datter skulle tvinges til at være tildækket under klassens besøg, og to andre forældre protesterede også på deres døtres vegne. De bøjede sig imidlertid da samtlige lærere og pædagoger på tredje klassetrin besluttede, at alle klassens piger skulle bære tørklæder ved besøget, der er led i et skoleprojekt om Islam.

- Så de kan lære og føle, hvordan det er at være muslim, som klasselærerinden Semail Wanscher sagde til B.T.

Men Maia Thorup ville ikke bøje sig, og fik at vide, at Amanda så blev udelukket fra besøget og skulle blive hjemme på skolen.

Nu viser det sig at Semail Wanscher og de andre pædagoger bag projektet har gjort regning uden deres skoleleder.

- Det er absolut ikke skolens holdning, at pigerne skal tvinges til at bære tørklæde, hvis de ikke har lyst, siger Mogens Steenbuch i dag til bt.dk.

Allerede sent onsdag aften, da B.T. havde ringet rundt om sagen kontaktede klasselæreren sin skoleleder, Mogens Steenbuch, for at høre om han bakkede op.

- Jeg måtte så gøre hende opmærksom på, at det er helt misforstået, og at lærerne ikke må udelukke nogen elever fra undervisningen af den grund. Jeg har desuden bedt om en skriftlig redegørelse. Det må under ingen omstændigheder få den konsekvens, at Amanda eller nogen andre, ikke kan deltage i undervisningen, hvis de ikke vil bære tørklæde. I øvrigt har det, så vidt jeg ved, aldrig været et krav, at man skal have tørklæde på som mindreårig pige i en moské, siger Mogens Steenbuch.

Formanden for Islamisk Trossamfund, Bilal Assaad, bekræfter, at det på ingen måde er et krav, at besøgende piger har tørklæde på ved besøg i Dortheavejens moské.

- Det er måske lærerne, der gerne vil have at eleverne tager det på. Det har jeg hørt om nogle gange. Men det er helt misforstået, at man skal efterligne muslimer, hvis man ikke er muslim. Vi har aldrig sagt, at man skal have tørklæde på under besøg, siger formanden til bt.dk.