3000 kroner skattefrit til reservebedsteforældre, der passer syge børn.

Når ungerne lider af skoldkopper eller influenza kan forældrene hyre en reservebedsteforældre til at passe dem - hvis den rigtige af slagsen ikke lige er i nærheden. Og nu vil skatteminister Kristian Jensen (V) gøre det skattefrit for reservebedste at passe de syge børn. Men kun til en vis grænse.

Af et lovforslag, som ministeren har fremsat i Folketinget fredag, fremgår det, at reservebedste kan tjene op til 3000 kroner skattefrit om året ved at træde til og passe syge børn, når forældrene skal på arbejde. Kravet er, at reservebedste skal være fyldt 60 år.

Flere kommuner har i dag ordninger med reservebedsteforældre. Ordningerne går typisk ud på, at en ældre person, der er stoppet med at arbejde, træder til og hjælper familier ved børns sygdom. Børnefamilierne har ofte et akut behov for børnepasning, og reservebedsterne vil gerne hjælpe og have kontakt til børnefamilier. Som betaling modtager reservebedsterne som regel et mindre beløb fra forældrene, som der indtil nu har skullet betales skat af.

/ritzau/