Chefen for dyretransporter i selskabet SPF beholder sit job, men han får en overordentlig skarp påtale fra Danske Slagteriers ledelse.

Ledelsen i slagteriernes transportfirma, SPF, får "en overordentlig skarp påtale" for svigt i forbindelse med lange dyretransporter, men direktør Peter Skov Madsen bevarer sit job.

En undersøgelse, foretaget af to eksterne advokater og fremlagt lørdag, konkluderer, at SPF muligvis har gennemført transporter af dyr uden for EU i strid med reglerne, inden reglerne blev ændret i januar i år.

Danske Slagteriers formand, Bent Claudi Lassen, siger, at det er en beklagelig sag, uanset at det er uklart, hvilke regler, der var gældende uden for EU før nytår.

- SPF må naturligvis under ingen omstændigheder afgive urigtige oplysninger til myndighederne. SPF's ledelse har derfor fået en overordentlig skarp påtale, siger Bent Claudi Lassen.

Ingen myndigheder har politianmeldt SPF i sagen.

Landbruget besluttede straks at stoppe lange transporter med svin, efter at der i et DR-program før påske blev vist uhyggelige billeder af grise på en lastvogn, der var strandet på grænsen mellem Letland og Rusland. Bag transporten stod en privat dansk vognmand, der siden har lukket sin forretning.

Forinden var der i pressen sat fokus på SPF, der er et datterselskab i brancheorganisationen Danske Slagterier.

/ritzau/