Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

DSB satte i dag det første IC4-tog på skinnerne til en debutrejse mellem Aalborg og København. Men der er lang vej igen, konstaterer DSB's direktør.

Det første af de længe ventede IC4-tog rullede i dag ud på sin debutrejse fra Aalborg til København, oplyser DSB.

I første omgang gav Trafikstyrelsen grønt lys til at indsætte to enkeltkørende togsæt. Det første tog kørte fra Aalborg klokken 8.59 og skulle efter planen nå København H klokken 13.29.

KLIK OG SE VIDEO

- Det er en milepæl i den her alt for lange proces, at vi nu er nået hertil, hvor vores kunder i landsdelstrafikken kan få glæde af de nye IC4-tog. Det glæder vi os meget over, siger DSB's administrerende direktør, Søren Eriksen.

Det ny togs første tur under Storebælt har været ventet i årevis. Allerede i 2000 bestilte DSB 83 togsæt fra den italienske leverandør, Ansaldobreda, og efter planen skulle de første tog leveres i 2003. Men først i 2007 blev det første tog testkørt, hvorefter der opstod problemer med typegodkendelsen fra myndighedernes side. Nu skulle toget køre planmæssigt mellem landsdelene et par gange om ugen.

Direktøren konstaterer, at der er lang vej igen. Ansaldobreda skal stadig opfylde resten af det ultimatum, som DSB gav leverandøren i maj, som blandt andet indebærer 14 godkendte enkeltkørende IC4-togsæt.

/ritzau/

Andre læser også