27 år, over fem millioner solgte plader, 10 forskellige holdopstillinger. Og netop i går, da Shu-Bi-Dua besøgte B.T. for at fortælle om deres syttende album, "17", der udkommer i dag, rundede de 150.000 eksemplarer af den tredobbelte sølvbryllups-CD "Shu-Bi-Læum 1973-98".

"Nå, Guuud. Det er utroligt. Det er fanme meget. Vi har ligget der omkring i lang tid, men 150.000 er jo en milepæl. Når det er gået så godt, er det ekstra spændende at se, hvordan det går med den nye, for det er jo den første i lang tid," lyder sekskløverets reaktion på afsløringen.

Den seneste CD, "Shu-Bi-Du@ 16", kom i 1997 og var ikke i nærheden af storhedstiden, da "Shu-Bi-Dua 4" 20 år tidligere var det første danske album, der solgte over 200.000 - og nu er oppe på 450.000.

Siden da har Shub'erne fundet et leje, der for nylig fik Mr Shu-Bi-Dua selv til at kalde sit orkester for "tegneseriefigurer". Det må uddybes:

"Jeg mente det ikke som et tegneseriehold, som når et fodboldhold taber. Men vi opfatter os jo som en herreklub, der tager rundt i landet og spiller og udgiver plader. Der er noget tidløst over os. Vi er, som vi var.

Vi bliver selvfølgelig ældre, men vi nærmer os et symbol, og vi har altid været her," siger Michael Bundesen, 51, som er den eneste tilbage fra starten i 1973.

Samtidig er det vist ikke en underdrivelse at tale om en Shu-Bi-Dua-lyd, en stemning i sangene som rækker ud over Bundesens karakteristiske stemme.

"Nogle gange prøver vi noget helt andet, og så kommer det til at lyde som Shu-Bi-Dua alligevel - og det er jo bare ærgerligt," smiler den underfundige trommeslager Peter Andersen, 38.

Alligevel er der virkelig noget nyt denne gang. FunkShowets remix af "Rund Funk", mere percussion, et acapella-nummer, et boyband-nummer og operasangen "Vi elsker rock".

"Vi er jo seks forskellige mennesker med forskellig smag, der præger i hver vores retning, og det kan man høre på den her plade. På den måde synes jeg, det er lidt som på de gamle plader, hvor der blev skudt i mange forskellige retninger," siger det nyeste medlem, guitarist Ole Kibsgaard, 34.

Han har kun været med i to år. Alligevel har han - som også er Kaj & Andreas nye TV-far - haft stor indflydelse på det nye strømninger.

"Jamen, Ole er en meget god musikalsk indpisker. Og så er han jo den eneste af os, der er musikalsk uddannet," siger Michael Bundesen.

Der er dem, der mener, at det har skræmmende perspektiver, at Kaj & Andreas far står for fornyelsen i Shu-Bi-Dua...?

"Vi har jo altid været barnlige i Shu-Bi-Dua," svarer keyboardspiller Jørgen Thorup, 40, mens Kibsgaard selv mener, at man ikke skal lægge for meget i det.