Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Sagen om mufti Shahid Mehdi tager hver dag en ny drejning. Ikke nok med at han sælger frækt dametøj, samtidig med at han siger, at kvinder uden slør gør samfundet beskidt og delvist selv er skyldige i voldtægter. Han lyver også om sin titel.

I dag kan B.T. afsløre, at Shahid Mehdi slet ikke kan kalde sig mufti. Shahid Mehdi, der er født i Danmark af pakistanske forældre, siger til B.T., at han har taget en 11 år lang uddannelse i islamisk teologi i bl.a. England og Pakistan.

Ifølge Ali Maktabi, der er medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune, gør en lang uddannelse ikke Shahid Mehdi til mufti.

»Fordi man har læst islamisk teologi i mange år, bliver man ikke mufti. Det er misbrug af titlen,« siger han.

For at være mufti skal man også først have licens som imam, og Kirkeministeriet oplyser, at Shahid Mehdi ikke er blandt de 23 godkendte imamer i Danmark.

Ingen muftier i Danmark
Professor i islam Mehdi Mozaffari fra Aarhus Universitet bakker Ali Maktabi op.

»Der er faktisk kun én officiel mufti i eksempelvis Pakistan og slet ingen i Frankrig, hvor der bor tre millioner muslimer.

For at være ægte mufti skal man være ansat af myndighederne og virke som mufti i en moske. Der er ikke nogen, der kan kalde sig mufti i Danmark,« siger han.

Shahid Mehdi kommer ofte i Islamisk Troscenter, der er en moske i Brønshøj. Efter hans udtalelser om kvinder kom frem i medierne i sidste uge, har han kontaktet moskeens imam Khalil Jaffar Mushib for at forklare sin optræden.

»Han sagde, at det er medierne, der har misforstået ham. Selv påstår han, at han ikke har kaldt sig mufti,« siger imamen til B.T.

At mufti ikke bare er en titel, som medierne har givet Shahid Mehdi, ses tydeligt af en pressemeddelelse, han tidligere har sendt ud til nyhedsbureauet Ritzau.

»Jeg er uddannet mufti« står der i meddelelsen, som er underskrevet af »Mufti Shahid Mehdi«.

Ali Maktabi er rystet over Mehdis påtagede titel.

»Jeg ville gerne se hans universitetsdiplom. Man kan jo godt tro, at han bare har læst koranen, og så kalder sig mufti. Det er samme problem som med de selvbestaltede imamer, der heller ikke er uddannede.«

Det har ikke været muligt at træffe Shahid Mehdi for en kommentar.

tnk@bt.dk

Andre læser også