Politiet opfordrer sexkunder til at henvende sig anonymt, hvis de har fået kendskab til rufferi eller kvindehandel.

Politiet søger nu hjælp til at komme kvindehandel og rufferi til livs blandt den kundegruppe, der efterspørger sex.

Det skriver Nordjyske og Fyens Stiftstidende.

I en rapport efterlyser politiet mod hos prostitutionskunderne til at anmelde de bagmænd, der i stigende grad handler med udenlandske kvinder i det danske prostitutionsmiljø.

Derfor opfordrer Kim Kliver, chef for NEC, Det Danske Efterretningscenter, danske mænd til at ringe anonymt til politiet, hvis de har mødt handlede kvinder i miljøet, eller hvis en pige har betroet dem viden om bagmændene.

- Det er ikke en naiv appel. Vi tror rent faktisk, at mændene kan være med til at beskrive nogle af de forhold, vi gerne vil have frem i lyset. Det er i erkendelse af, at miljøet er ekstremt lukket, og derfor er det vigtigt at få mændene til at sige noget, siger Kim Kliver.

Forslaget møder opbakning hos Jytte Lindgaard, der er fast advokat hos Reden International, et værested for udenlandske prostituerede.

Også Sine Plambech, der er antropolog og tilknyttet Dansk Institut for Internationale Studier og ekspert i kvindehandel, ser muligheder i politiets opråb. Hun forklarer, at pigerne har mistro til politiet og frygter hjemsendelse, hvis de selv henvender sig.

/ritzau/