Lyt til artiklen

Civet-katten elsker kaffefrugter, og kaffeelskere er vilde med katten, fordi den spiser kaffebær. Når bønnerne har været igennem kattens tarmsystem, giver det supberb kaffe, og kattens efterladenskaber koster kassen.

Op mod 240 kroner for en enkelt kop kaffe - og så smager den endda af lort. Ja, civet-katten er blevet en populær gæst på kaffeplantager i Indonesien, og det selvom den spiser afgrøderne.

Det har vist sig, at kattens fordøjelsessystem indeholder stoffer som nedbryder de enzymer, der giver kaffen sin bitterhed, og derved ændres smagen til noget superbt. Det mener ihvertfald kaffeelskere verden over, og i Sydney er de klar til at give op mod 240 kroner for en enkelt kop.

Hvem der første gang prøvede at brygge kaffe af civet-kattens afføring vides ikke, men det har vist sig at være et klogt og indbringende træk. Kaffebønnerne samles op fra jorden efter turen igennem civet-katten, og de tørres og males herefter som mere traditionel kaffe.

Indtjeneningen begrænses af at det er et pillearbejde at finde bønnerne, når civet-katten efterlader dem i sin daglige gøren og laden.