En gruppe danskere har oversvømmet en McDonalds i Thailand for at sætte fokus på verdens klimaproblemer.

Det er den danske kunstnergrupper Superflex, der har lavet en 15 minutter lang film, hvor de oversvømmer en McDonalds, de selv har bygget i Thailand.

Den tro kopi af en McDonalds restaurant bliver langsomt fyldt med 80 tons vand, så man kan se, hvordan møbler, madbakker og papkrus begynder at flyde rundt. Også det elektriske system kortslutter.

- Det var fantastisk. Man har jo en drejebog, men når man går i gang med vand, så sker der jo helt andre ting. Ting flytter sig som man aldrig har forestillet sig, siger Jakob Fenger fra Superflex til bt.dk.

SE BILLEDSERIEDANSKERE OVERSVØMMER MCDONALDS


Pointen med filmen er at sætte fokus på klimaproblemerne og vigtigheden af, at de store multinationale virksomheder indser, hvilket ansvar de har.

- Vi valgte McDonalds, fordi det er ikonet på madvarer. Den er en del af en serie, der skildrer utilfredsheden i samfundet fortæller Jakob Fenger bt.dk.

Filmen bliver vist i denne uge på South London Gallery, men til september kan vi danskere få glæde af den, når den kommer på udstilling på Louisiana, der har været med til at finansiere.

Og Superflex er allerede i gang med næste projekt. Alle skraldespande, bænke, vejskilte, og hvad man ellers forbinder med byen skal skiftes ud i Mjølnerparken.

I stedet skal der skabes en identitet med mange nationaliteter, der er i området. Derfor skal der pakistanske og tyrkiske skraldespande, somaliske vejskilte og iranske bænke.

- En slags verdensudstilling over bænke, siger Jakob Fenger.