Neal Wanless smiler bredt til kameraet. Og med god grund Den unge cowboy har netop vundet 232 mio $$

Den 23-årige Neal Wanless fra ranchen i Mission i delstaten South Dakota behøver ikke at bekymre sig om penge indenfor den nærmeste fremtid. Han vandt nemlig den helt store gevinst i det store amerikanske Powerball-lotteri: 232 millioner dollars, eller ca. 1,225 mia. gode danske kroner.



Og pengene falder på et tørt sted. Neals familie er både bagud med skattebetalinger og har for nylig fået beslaglagt deres mobile hjem, fordi de ikke kunne klare afdragene. Det kan de nu.

Læs videre længere nede på siden

'Jeg er helt overvældet'
Neal købte den ’heldige’ kupon i sidste uge - ovenikøbet i en by ved navn 'Winner' - men han ventede indtil fredag med at stå frem offentligt.

Den noget betuttede unge mand fik overrakt en kæmpe check for rullende kamerae og læste en tale op for de fremmødte pressefolk.

- Jeg vil gerne takke jer for at have været tålmodige og ventet på at jeg stod frem. Det hele har været meget overvældende, forklarede Neil, der også sagde at han altid havde drømt om at vinde den store gevinst, men aldrig rigtig havde troet på, at det nogensinde ville ske.

- Jeg takker min gud for at have været så storsindet mod mig og min familie, sagde han og var tydeligt påvirket af de mange bliz-lys, der regnede ned over ham.

Neil har valgt at få gevinsten som et stort engangsbeløb frem for at få den udbetalt i rater. Derfor ryger der snart 467 mio. kr. ind på kontoen.

Familien Wanless har en ranch med 129 hektar jord, og det bliver de ved med at have. Dog kunne Neil måske godt tænke sig lidt større forhold i fremtiden. Men hvad han nøjagtigt har af planer med de mange store penge ville han dog ikke ud med endnu.

- Nu skal jeg først lige fordøje det, sagde en glad cowboy.