- Det her er så grænseoverskridende. Det er vildt ubehageligt og mærkeligt at se sort på hvidt, hvordan folk på Se og Hør har siddet og vendt mine dybt private oplysninger.

Den radikale politiker Morten Helveg Petersen blev oprigtig chokeret, da BT fredag viste ham en intern mail, hvor tidligere ansat på Se og Hør Ken B Rasmussen skriver til tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup om brug af politikerens kreditkortoplysninger.

- Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige, kommer det flere gange fra Morten Helveg Petersen, mens han ryster på hovedet.

Læs også: Ny mail belaster Qvortrup - ville skrive om 'kærlighedstur'

Se og Hør skrev aldrig historien om Morten Helveg Petersens tur til Rom tilbage i 2008. Men BT beskrev i mandags, hvordan Se og Hør i juli det år - udelukkende på baggrund af kreditkortoplysninger - kunne skrive, at Morten Helveg Petersen var sammen med tv-værten Line Baun Danielsen i forbindelse med et Nato-topmøde i Berlin. På ’statsbetalt elskovsferie’, som bladet kaldte det.

Som i DDR

Morten Helveg Petersen sammenligner Se og Hørs metoder med DDR.

- Det er rene stasi-metoder, Se og Hør har brugt. De har tilsyneladende gennem flere år systematisk overvåget et stort antal kendte på det her, og det er ligesom i Østeuropa. Det er virkelig rædselsfuldt at tænke på, siger Morten Helveg Petersen.

Han forklarer, at han aldrig går med kontanter og bruger kreditkort til selv de mindste beløb.

- På den måde kan de jo fuldstændig kortlægge ens liv. Det kan godt være, at selve købene er harmløse, men det er enormt krænkende, at de sad og fulgte med i mit liv, siger han.