Sarkozy på ferie i Egypten med den tidligere model Carla Bruni. Egyptiske parlamentarikere utilfredse med, at det ugifte par deler hotelværelse.

Flere egyptiske parlamentsmedlemmer kritiserer Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, for at dele hotelværelse med den tidligere supermodel Carla Bruni under en ferie i Egypten.

Parret er ikke gift, og det falder ikke i god jord alle steder i det muslimske land.

Den lokale presse skriver, at parlamentarikeren Gamal Zahran i parlamentet har sagt, at det var "upassende", at præsidenten og modellen boede på samme værelse under et besøg i Luxor. Han kritiserer Egyptens regering for at have sendt forkerte signaler ved at byde parret velkommen.

- Regimet har sendt den forkerte besked fra al-Azhars land til alle andre lande om, at vi er klar til at acceptere officiel prostitution fra statsoverhoveder, sagde Zahran i parlamentet med henvisning til Egyptens meget ansete islamiske al-Azhar-læreanstalt.

I henhold til islamiske love og traditioner har ugifte par ikke tilladelse til at opholde sig i samme rum. Egyptiske og muslimske par, der vil indlogere sig på et egyptisk hotel, skal dokumentere, at de er gift.

/ritzau/AP