B.T.s astrolog, Finn Wandahl, har oplevet forbløffende forudsigelser, når han har beskæftiget sig med indisk astrologi.

 • Se Finn Wandahls ÅRSHOROSKOP for 2002

  ____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Et besynderligt forløb udspiller sig i Indien i disse måneder. Astrologien er på vej som en sag i den indiske højesteret.

  Polemikken begyndte med en regeringsbeslutning om, at astrologi på linje med alle andre universitetsfag skulle indføres på 32 indiske universiteter. De naturvidenskabelige fakulteter forlanger den imidlertid afskaffet igen, og efter en regel om at særligt kontroversielle regeringsbeslutninger kan prøves ved højesteret, skal astrologien nu for domstolen.

  For at bevise astrologiens duelighed har dens forsvarer, hindu-astrologen K.N. Rao, nu indsamlet ikke færre end 1.000 dokumenterede astrologiske forudsigelser, der er gået i opfyldelse.

  En af de personer, som følger rigtig godt med i sagen, er B.T.s egen 47-årige astrolog, Finn Wandahl. Selv om han i sine daglige B.T.-horoskoper anvender vestlig astrologi, har han i mange år beskæftiget sig med indisk astrologi, og han har under sine rejser i Indien været vidne til forbløffende forudsigelser.

  »I december 1989 var jeg sammen med en af mine astrologilærere, Jampa Dakton, som indtil sin død i 1998 var Dalai Lamas astrolog. Vi sad på hans tag i Himalayabjergene i Nordindien og drak te, og jeg spurgte ham, hvad han troede, der ville ske, når der 16. januar 1991 ville falde en solformørkelse præcis på Saturn. Han svarede, at der vil blive en frygtelig krig, hvor hundredtusinder af muslimer vil blive dræbt. Nøjagtig på dato begyndte Golfkrigen.

  Han tolkede det sådan, fordi formørkelsen faldt på måneknuden Rahu, og ifølge indisk astrologi er det dårligt for muslimer, hvis Saturn kommer i nærheden af Rahu - og der blev jo dræbt mange muslimer.«

  31. marts 1999 forudsagde Finn Wandahl i B.T. efter indiske teknikker, at prinsesse Alexandra ville få en dreng, og han mente, at prinseparret ville få to drenge født med en tre-fire års mellemrum.

  »Jeg har lavet en del af den slags forudsigelser, men der skal også held til. I bedste fald er indisk astrologi 70-80 pct. korrekt, og det kræver en rigtig god astrolog. Astrologi er ikke en ufejlbarlig videnskab. Det drejer sig om at tyde symboler, og selv om planeterne ikke kan lyve, kan astrologen misfortolke.«

  Men uanset om Alexandra føder dreng nummer to og dermed fuldender profetien, har Finn Wandahl allerede fået anerkendelse for sin kunnen. I 1999 modtog han nemlig som den første europæer et ærescertifikat fra Universitetet i Delhi.

  Noget af det, der fascinerer Finn Wandahl mest, er de såkaldte palmebladshoroskoper, som går ud på, at man tager til Indien, og de har så dit fødselshoroskop liggende parat til dig. Efter sigende er der dog kun horoskoper for de personer, der dukker op. Det lyder som en god røverhistorie, men mange, også Finn Wandahl, har oplevet det.

  »Jeg opsøgte Hoshiarpur i delstaten Punjab, hvor der bor nogle meget dygtige palmebladsastrologer. Astrologen lavede et horoskop for det tidspunkt, jeg ankom, og ved hjælp af det fandt han en bunke af horoskoper frem, bladrede dem igennem og smed et foran mig. Jeg kan læse nok sanskrit til, at jeg kunne se, at det var mit fødselshoroskop. Der stod, at jeg var kommet på grund af en dyb følelse i mit hjerte, at jeg havde et navn, der begyndte med F, at min fars navn begyndte med K, og en masse andet som alt sammen var fuldstændig rigtigt!«

  Men hvordan kan de have dit horoskop liggende dér?

  »Det er jo det, jeg har arbejdet med i over tyve år for at forstå. Men det har blandt andet at gøre med, at der er en sammenhæng mellem det tidspunkt, man ankommer på, og det tidspunkt man er født.«

  Det er svært at rumme for en vestligt tænkende hjerne. Men for inderne er det logik, ligesom det også er børnelærdom at være opmærksom på de tegn og varsler, de ser omkring sig.

  »Det sværeste at forstå ved astrologien er, at man skal tænke simpelt og enkelt. Gang på gang har det både rystet og overrasket mig, når jeg har mødt nogle af de største astrologer i Indien, at deres ræsonnementer er så utrolig enkle, men klare.

  Man kan godt som astrolog have en tendens til at blive sovset ind i indviklede teknikker, men som på mange andre livsområder er det ikke nødvendigvis i det komplicerede, at sandheden ligger.«