Det kræver tilladelse at fiske med garn i dag. Man skal indløse et såkaldt garnfiskertegn, der koster 250 kroner om året. Girokortet kan findes på ethvert posthus. Garnfiskertegnet dækker også betaling for lystfiskertegn, som koster 100 kroner om året. Et lystfiskertegn er tilstrækkeligt, hvis man kun fisker med stang.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Et garnfiskertegn giver ret til at fiske med i alt tre sæt fiskeredskaber, f.eks. en ruse og to sæt garn.

Udstyr: Der kræves to vager til at afmærke hver ende af garnet. Vagerne skal have påmonteret en line ned til et lod elle et lille anker.

Når man sætter garnet ud, skal man være opmærksom på, at der findes en masse regler for garnfiskeri. Det er f.eks. vigtigt, at garnet er mindst 100 meter ude i vandet og man skal holde sig 500 meter fra åløb.

Hvis man derimod fisker med ruser, kan man dog godt sætte dem helt inde ved kysten.

Krabber æder fangsten
I mange af de indre danske farvande er der dog problemer med krabber. Det betyder, at man skal ud og røgte sit garn meget tidligt - senest ved solopgang, da krabberne ellers kan have ædt det meste af den samlede fangst.

I Randers Fjord, hvor meget af vandet stammer fra Gudenåen, er der dog ikke så mange krabber, at man risikerer ikke at få ædt fangsten, hvis man foretræker at sove længe.

Der er desuden en række etiske regler, der bør overholdes. Fisk bør ikke ligge og gispe efter vejret, indtil de dør. Brug en stok eller en sten og afliv dem med et hurtigt slag i hovedet.

Bag på dit garnfiskertegn finder du desuden mindstemålene på de mest almindelige fisk i Danmark.

mom