Mathilde har fået mere selvtillid, efter hun er begyndt at gå til drama

Selv om Mathilde nu har gået på den private Sdr. Jernløse Skole i knap to år, kniber det stadig med selvtilliden og selvværdet for den 13-årige pige, efter hun blev udsat for massiv mobning af en gruppe drenge fra sin klasse på sin gamle skole.

der er lys i mørket for Mathilde. Det skyldes scenens lys, der har bragt mere glæde og tro på fremtiden ind i hendes sårbare teenagesjæl. Det var ved en tilfældighed, at Mathildes mor, Pernille hørte, at der var et tilbud for børn og unge om at spille teater i Holbæk. Og da Mathilde var så glad for at spille teater i skolen, når der var temauger, blev hun meldt til. Det har hjulpet den usikre pige.

- Jeg har det bedre med at omgås mennesker, efter jeg er begyndt at gå til teater. Før var jeg meget genert, men det er jeg ikke så meget mere. Det har teatret lært mig. Jeg synes, det er sjovt og spændende at stå på scenen. Og så er det er fedt at gå ind i en rolle og være en anden. Så slipper jeg for at tænke på at være mig selv, fortæller Mathilde.

BT har besøgt Mathilde og hendes familie i hjemmet i Regstrup, efter kameraerne er slukket og programmet ’Mobbet’ blev sendt i aftes på TV2. Her fortalte Mathilde og hendes forældre historien om den massive mobning, Mathilde var udsat for i de første fire år af hendes skoletid.

Men selv om det bestemt går fremad nu halvandet år efter, optagelserne begyndte og Mathilde havde skiftet skole, så døjer hun stadig med at tro på andre mennesker. Især når hun er i skole.

- I dag bliver jeg ikke mobbet, kun drillet. Men det er for sjov, siger Mathilde med et lille smil og forsikrer, at hun godt kan kende forskel på, hvornår drillerier er for sjov. Og hvornår det ikke er. Jeg har nogle veninder. Men jeg føler ikke, jeg er en del af pigefællesskabet i klassen, for jeg føler ikke rigtig, at de gider mig, siger hun og tilføjer efter en lille pause:

- Men jeg ved ikke, om det er noget inde i mig selv.