I februar sidste år vandt en kvinde fra Helsingør danmarkshistoriens største spilgevinst i Eurojackpot på 315 millioner kroner. Og skulle man være i tvivl om, hvad man bruger så mange penge til, så findes svaret i Tinglysningens registre over ejendomme: Man sætter pengene i mursten.

Lottomillionæren fra Helsingør har købt erhvervsejendomme for samlet 34.225.000 kr., siden gevinsten blev udbetalt i februar sidste år. Ejendommene er købt gennem et firma, hvor kvinden og hendes mand begge er direktører.
De var ellers en helt almindelig familie med fem børn, en mor der netop var blevet arbejdsløs og en mand, der arbejdede som håndværker. Pengene faldt på et tørt sted, og allerede i månederne efter blev der investeret i en landejendom, fire huse og et sommerhus. Den samlede pris var på 28,5 mio. kroner.

Ægteparret fra Helsingør har fortsat deres investeringer og opkøbt erhvervsejendomme for over 34 mio. kr. forskellige steder i Helsingør by.

»Parret gør meget ud af at handle lokalt. Og de er absolut ikke de eneste, som handler ejendomme i Helsingør. Men jeg synes, at det er positivt, at man gerne vil investere lokalt i den by, hvor man kommer fra,« siger parrets advokat Ken Torpe Christoffersen.

Log ind med BT PLUS og læs hvad den tidligere arbejdsløse mor har brugt sine 315 millioner kroner på.

Du får:

 • Artikel: Arbejdsløs mor til fem vandt 315 millioner i Lotto
 • Kort artikel: Fra arbejdsløs pedel til ejendomsmatador
 • Oversigt: Det har lottovinderen investeret i

 


Sidste års vinder af 315 mio. kr. opkøber erhvervsejendomme i Helsingør. Hun ejer nu 11 ejendomme.

​For få dage siden vandt en heldig lottospiller fra Vejle 140 mio. kr. Præmien var den næststørste i Danmark nogensinde. Men der er langt op til største gevinst.

I februar sidste år vandt en kvinde fra Helsingør danmarkshistoriens største spilgevinst i Eurojackpot på 315 millioner kroner. Og skulle man være i tvivl om, hvad man bruger så mange penge til, så findes svaret i Tinglysningens registre over ejendomme: Man sætter pengene i mursten.

Lottomillionæren fra Helsingør – hvis navn BT har valgt at udelade, da familien ønsker at være anonym – har købt erhvervsejendomme for samlet 34.225.000 kr. fra april 2015 til marts 2016. Ejendommene er købt gennem et firma, hvor kvinden og hendes mand begge er direktører.

De var ellers en helt almindelig familie, men det ændrede sig i februar sidste år, da de vandt den største gevinst i Eurojackpot nogensinde. Den dengang 47-årige mor til fem var netop blevet arbejdsløs og hendes mand arbejdede som håndværker. Pengene faldt på et tørt sted, og allerede måneden efter udbetalingen af de mange millioner forlød det, at pengene var investeret og brugt på strandvejsvillaer til familiens fem børn. I virkeligheden var der tale om en landejendom, fire huse og et sommerhus, som parret købte i foråret 2015. BT kunne for et år siden oplyse den samlede pris på 28,5 mio. kroner.

Ægteparret fra Helsingør har dog ikke ligget på den lade side frem til nu. De har fortsat investeringerne og opkøbt erhvervsejendomme for over 34 mio. kr. forskellige steder i Helsingør by. Det fremgår af skøderne på de fem erhvervsejendomme.

Fra mønt til mursten

Advokat Ken Torpe Christoffersen fra WTC advokaterne, som hjælper parret med at investere deres milliongevinst, siger til BT, at det handler om at sætte pengene i mursten.

»Parret gør meget ud af at handle lokalt. Og de er absolut ikke de eneste, som handler ejendomme i Helsingør. Men jeg synes, at det er positivt, at man gerne vil investere lokalt i den by, hvor man kommer fra,« siger Ken Torpe Christoffersen.

Den dyreste ejendom er købt for små 10,5 mio. kr. og ligger centralt i Helsingør i Kongensgade, tæt ved Kronborg Slot. I ejendommen ligger seks lejligheder i tre plan. En erhvervsejendom på Gl. Banegårdsvej i Helsingør er også blevet opkøbt af ægteparret for 8 mio. kr. Den nyeste investering er en 360 m2 udlejningsejendom i grønne omgivelser på Flynderborgvej til 5 mio. kr.

Skal familien til at drive udlejningsvirksomhed på de fem erhvervsejendomme?

»Det er ren investering af de mange penge, som de nu er kommet til. Mere vil jeg ikke sige om det,« siger Ken Torpe Christoffersen.

Har ægteparret købt boligerne med henblik på at leje dem ud, så kan det ifølge direktør hos boligsitet Boliga Ricco Zuschlag vise sig at være en god investering.

»Lejemarkedet er i øjeblikket helt udtømt, så man vil næsten altid være udlejet, hvis man vælger et sted, som er attraktivt. Der er en god mulighed for, at pengene vokser mere i ejendom, end de gør i banken. Nogle af de rigeste mennesker i verden er jo netop blevet rige på baggrund af denne type investeringer,« siger Ricco Zuschlag.

Ejendomme en god investering

Tidligere har folk dog også knækket nakken på denne type investeringer. Tilbage under finanskrisen faldt boligpriserne markant, og mange investorer tabte penge på boligmarkedet. Men ifølge Ricco Zuschlag står multimillionærerne i den situation, at de kan købe ejendomme kontant, og derfor kan de få en fast indtægt i form af leje, såfremt det er meningen med de fem erhvervsejendomme.

Det styrker også ejendoms-­porteføljen for den 49-årige kvinde og hendes mand, som nu samlet set ejer 11 ejendomme, der er centreret omkring Helsingør by. Parret købte sidste år to ejendomme, som ligger i Fredensborg, tæt ved Esrum Sø, et sommerhus i Dronningmølle og tre ejendomme i og omkring Helsingør by. De fem erhvervsejendomme ligger alle i Helsingør by.

Bor i et kæmpehus

Ægteparret fra Helsingør oprettede i april 2015 et selskab, hvis formål ifølge CVR-registret er at købe, eje og sælge fast ejendom. Selskabet drives fra parrets bopæl på den overdådige ejendom i Fredensborg. Her boltrer ægteparret sig på intet mindre end 66.476 m2 med et hus på 250 m2, som også har en swimmingpool og en god del bonde­gårdscharme. Alt sammen til den nette sum af 16,1 mio. kr.

Borgmester i Helsingør og medlem af De Konservative Benedikte Kiær glæder sig over, at der bliver investeret i byen.

»Uanset hvem det er, glæder jeg mig selvfølgelig som borgmester i Helsingør over, at der investeres og handles lokalt. Den slags betyder vækst, arbejdspladser og i det hele taget liv i kommunen,« siger Benedikte Kiær.

Fra arbejdsløs pedel til ejendomsmatador


Tænk, hvis du vandt’. Sådan har tankerne svirret hos alle danskere, som har set reklamerne for Danske Spil.
Det blev en realitet for en nu 49-årig arbejdsløs mor til fem tilbage i februar sidste år. Med fem rigtige og to stjernetal i Eurojackpot skrev hun sig ind i danmarkshistorien med den største lottogevinst nogensinde herhjemme.

Men det var ikke altid lige let at være mor til fem sammenbragte børn - fra teenagere til slut 20’erne. Sammen med sin mand boede de i et lejet hus i Helsingør. Den 49-årige er uddannet ejendomsfunktionær, men var netop blevet arbejdsløs, da hun blev fyret fra sit job som pedel. Derfor faldt de mange millioner også på et tørt sted, sagde den dengang 48-årige kvinde selv, da BT traf hende i Kvickly-kiosken i Prøvestenscentret i Helsingør lørdag morgen 21. februar 2015.

Den nyslåede multimillionær skulle dog lige vænne sig tanken og var langtfra vant til at fråse med pengene, sagde hun til Helsingør Dagblad sidste år:
»Det vil altid være sådan. Det ligger så dybt i mig, at man ikke skal rutte med pengene. Også selv om man er multimillionær.«Meget vand er løbet under broen siden, og nu er de mange millioner blevet investeret - hovedsageligt i mursten. Sidste år brugte parret 28,5 mio. kr. på ejendomme, og frem til marts måned i år brugte de yderligere 34 mio. kr. på erhvervsejendomme. Og det er altså investeringer udover de aktier og obligationer, som ægteparret tidligere har fortalt, at de har brugt penge på.

Drømmen om heste

I et interview med Helsingør Dagblad udtrykte den dengang 48-årige kvinde, at hendes største ønske var muligheden for at have heste. Et ønske, som i den grad er blevet opfyldt, siden hun sammen med sin mand i april sidste år flyttede ind på deres nye 66.476 m2 store grund ved Fredensborg.
Dengang fortalte ægteparret, at det var fantastisk at kunne opfylde nogle af de ønsker, som den nærmeste familie altid har haft.

Det har lottovinderen investeret i


Foto: Nils Meilvang
Vis mere

 • Pris: 5.000.000 kr.
 • Helsingør: Flynderborgvej tæt ved ­Helsingør Roklub, centralt i Helsingør.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

 • Pris: 8.100.000 kr.
 • Helsingør: På Gl. Banegårdsvej har parret købt en erhvervs­ejendom. Tæt ved Kronborg Slot.

Foto: Erik Refner
Vis mere

 • Pris: 16.100.000 kr.
 • Fredensborg: Tæt på sø og i grønne omgivelser ligger den stråtækte ejendom på 250 m2, som familien har købt. En sort jernport skærmer ejendommen af fra den korte grussti, som leder op til en trafikeret landevej.

Foto: Erik Refner
Vis mere

 • Pris: 2.400.000 kr.
 • Fredensborg: Et velholdt hus i hvide sten, kun en lille kilometer fra det idylliske område ved Esrum Sø.

Foto: Erik Refner
Vis mere

 • Pris: 2.000.000 kr.
 • Dronningmølle: Et sommerhus gemt godt af vejen for enden af en grussti. Med halvanden kilometer til stranden ligger det langtfra i første række til Kattegat.

Foto: Erik Refner
Vis mere

 • Pris: 2.700.000 kr.
 • Helsingør: På en anden helt almindelig villavej i Helsingør ligger en rød murstensvilla med en velholdt have, hvor en af kvindens sønner har adresse.

Foto: Erik Refner
Vis mere

 • Pris: 1.500.000 kr.
 • Helsingør: Bag høje og tætte hække gemmer sig et gult og fladtaget murstenshus, hvor intet afslører, at her bor datteren af en multimillionær.

Foto: Erik Refner
Vis mere

 • Pris: 3.600.000 kr.
 • Helsingør: Det hvidkalkede hus her i udkanten af byen er også blandt de seks huse, som den 48-årige lotto-millionær i dag ejer.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

 • Pris: 10.425.000 kroner
 • Helsingør: I Kongensgade, centralt i byen.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

 • Pris: 3.100.000 kroner
 • Helsingør: På Chr. Rasmussens Vej, tæt ved grønne omgivelser, finder man også en af parrets erhvervsejendomme.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

 • Pris: 7.600.000 kroner
 • Helsingør: På Sundtoldvej bor man mindre end hundrede meter fra Marienlyst strand.