Lyt til artiklen

Københavns Hovedbanegård var onsdag aften lukket i to timer, mens politiet ledte efter en fange, der var undsluppet.

Nu viser det sig, at manden var varetægtsfængslet, og at han flygtede onsdag aften omkring klokken 19.30 fra Vestre Fængsel i København.

Flugten skete i forbindelse med et besøg, hvor det lykkedes fangen og en besøgende at bytte identitet kortvarigt. Det skriver Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

»Det er selvfølgelig noget, der ikke må ske, og det er naturligvis dybt beklageligt. Derfor har vi også øjeblikkeligt sat en intern undersøgelse i gang, der skal klarlægge, hvilke procedurer der har svigtet, og hvordan vi undgår lignende episoder i fremtiden,« siger områdedirektør Anne Erlandsen fra Kriminalforsorgen Hovedstaden.

Københavns Hovedbanegård var evakueret i to timer, fordi politiet ledte efter en undsluppet fange.
Københavns Hovedbanegård var evakueret i to timer, fordi politiet ledte efter en undsluppet fange. Foto: Henrik R. Petersen
Vis mere

Personalet i Vestre Fængsel opdagede flugten kort tid efter besøget. Men på det tidspunkt var det for sent, da fangen var lykkedes med at forlade besøgsafdelingen.

Herefter blev manden straks efterlyst af Københavns Politi, som begyndte en større jagt på fangen og i den forbindelse evakuerede Københavns Hovedbanegård i omkring to timer.

Manden skulle ifølge TV2's oplysninger udleveres til Italien, hvor han er sigtet for flere forhold, herunder økonomisk støtte til en terrororganisation.

B.T. har været i kontakt med Københavns Politi, som dog ikke kan bekræfte det på nuværende tidspunkt.

Al togdrift til og fra Københavns Hovedbanegård stod stille, da politiet evakuerede banegården, fordi man ledte efter en fange.
Al togdrift til og fra Københavns Hovedbanegård stod stille, da politiet evakuerede banegården, fordi man ledte efter en fange. Foto: Henrik R. Petersen
Vis mere

Kort før klokken 22.40 onsdag aften fortalte vagtchef Michael Andersen fra Københavns Politi til B.T., at hovedbangården var genåbnet, men at fangen ikke var fundet.

»Vi har ikke fundet ham. Grunden til, at det har taget så lang tid, er, at vi har gennemgået hele hovedbanegården, fordi vi havde en klar indikation af, at han var der. Det er han ikke, kan vi nu konstatere,« sagde Michael Andersen og tilføjede, at fangen ikke er farlig.

B.T. følger sagen...