En værdifuld araberhingst forsvandt lørdag eftermiddag ned i et dybt mosehul i Rude Skov i Nordsjælland, mens hestens forskrækkede rytter med nød og næppe nåede at redde sig i sikkerhed fra det iskolde mosevand.

Den 30-årige kvindelige rytter havde sammen med sin 16-årige søster reddet rundt på stierne i Rude Skov på deres egne heste fra faderens ejendom i Høsterkøb.

Kort efter kl. 15 ville den 30-årige nær Skovrød Sø vige udenom en væltet træstamme på skovstien, da skovbunden pludselig forsvandt under hesten og et to gange fire meter stort mosehul viste sig at ligge skjult under blade og grene.

Hestens ben gled på mosehullets smattede kanter, og selv om også rytteren kom helt under det iskolde vand, lykkedes det hende at redde sig selv i sikkerhed. Derimod sank den panikslagne hest, som hun havde haft fra føl, uhjælpeligt ned i det mørke dynd.

En dykker forsøgte lørdag eftermiddag at nå ned og finde hesten, men det viste sig umuligt. Skovfogeden i området har tidligere set eksempler på, at den slags mosehuller består af to meter vand og derefter 15 meter "bundløst" dynd, oplyser politiet i Helsingør.

Lillesøsten til den forulykkede rytter steg straks af sin hest og hjalp søsteren i sikkerhed. Imens så den anden araberhingst imidlertid sit snit til at stikke af fra tumulten. Hesten løb dog tilbage til en rideskole ved Skovrødgård og kunne derfor senere genforenes med søstrene.

Den 30-årige rytter slap fra ulykken uden fysiske mén.