Kort efter dronningens nytårstale flød de sociale medier over med reaktioner på Prins Henriks pension - både seriøse som useriøse

Dronning Margrethe smed en bombe, da hun i nytårstalen annoncerede prinsgemalens pension. Få sekunder efter rungede braget på de sociale medier i form af reaktioner.

Både de seriøse som de mere vittige.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) er en velunderrettet herre. I hvert fald smed han en takkehyldest til prinsgemalen på twitter allerede før Dronning Margrethe på direkte tv fra Fredensborg var færdig med talen.

»Tak til Prinsgemalen for din store indsats, særligt for dansk erhvervsliv. Personlig tak for oplevelser i Indonesien,« skrev Kristian Jensen (V) der ledsagede ordene med et billede fra efterårets statsbesøg i Indonesien, der altså blev Prins Henriks sidste som aktiv prinsgemal.

I den mere humoristiske ende af reaktions-skalaen bemærker komikeren Sebastian Dorset, at prinsgemalen nu endelig får mulighed for at holde fri.

»Omsider får HKH Prins Henrik mulighed for at slappe lidt af, efter mange års slid og slæb.«

Radio- og tv-værten Peter Falktoft, der er kendt fra ‘Monte Carlo’-programmerne, har længe været en selvudråbt fan af livsnyderen Prins Henrik. I sit tweet hentyder han til, at kongehusets apanage for næste år blev reguleret op i takt med Danmarks Statistiks lønindeks for statsansatte. Næste år vil Prins Henrik modtage otte millioner kroner i årpenge.

»Seriøst, året er reddet. Det er genialt. Prinsgemalen 'drosler ned'.... Han har lige fået lønforhøjelse, og så kalder han den. Min helt,« skriver Peter Falktoft.

Justitsminister Søren Pind (V) sender et ‘tak’ med store bogstaver til Prins Henrik.

»Hans gerning er overset af alt for mange,« slutter Søren Pind.

I en pressemeddelelse takker statsministeren prinsgemalen for en stor indsats igennem mange år.

»Prinsgemalen har varetaget opgaverne som prinsgemal og ambassadør for Danmark med stor viden og dygtighed. Og med et engagement, der har affødt respekt både i Danmark og internationalt,« udtaler Lars Løkke Rasmussen blandt andet og ønsker ham ‘held og lykke med dette nye kapitel i livet.’