Præst Per Ramsdal lånte Brorsons Kirke ud til unge aktivister fra Ungdomshuset, da de planlagde at erobre et nyt ungdomshus.

Det skete kort før aktivisterne forsøgte at erobre et nyt ungdomshus på Grøndals Allé i København den 6. oktober 2006. det skriver B.T. torsdag.

Under aktionen blev 289 unge sigtet for ulovlig indtrængen og politiet brugte store mængder tåregas, hunde og slog med kniplerne.

Aktionen blev planlagt i kirken, og inden mødet fortalte de unge i en pressemeddelelse, at de ville "informere om hvordan vi kommer ind i huset".

- Vi stoler på, at vores massive antal, grundige forberedelser og gode fantasi er nok til at sørge for, at politiet ikke kan forhindre os i at tage huset i brug, lød det

Per Ramsdal gav på sin egen blog på brorsons.dk udtryk for, at han sympatiserede med de unge brugere af Ungdomshuset, og i forbindelse med politiets rydning af Jagtvej 69 erklærede han, at Brorsons Kirkes døre er åbne for aktivister. Politiet kommer til gengæld ikke ind.

- Jeg lukker ikke politiet ind, hvis de leder efter nogen. Folk har ret til at søge tilflugt i en kirke, og jeg behøver ikke at spørge, om de er tyve eller mordere. Her har kirken en asylret, sagde han til Kristeligt Dagblad 2. marts 2007.

- Det er nu helt tydeligt, at Per Ramsdal bruger kirken som et skalkeskjul til sit eget politiske projekt. Men man kan ikke bruge sin embedstitel til at føre sin egen venstreorienterede kamp. Det må biskoppen få stoppet, og jeg håber, at Per Ramsdal har forstået budskabet nu, siger Venstres politiske ordfører, Peter Christensen, som bakkes op af retsordfører Tom Behnke (K).

- Jeg bryder mig bestemt ikke om den præst og hans gerninger. Men det er op til biskoppen at vurdere, om han lever op til sin præstegerning, og jeg er glad for, at han er sendt på tre ugers ferie, siger han.

Per Ramsdal har ikke svaret på B.T.s henvendelse.