Udenrigsministeriet råder rejsende danskere til at udvise 'ekstra stor agtpågivenhed' i Algeriet, Egypten, Jordan, Libanon, Pakistan, Saudi Arabien og Syrien.

Det er den seneste opblussen i Mellemøsten, der har fået udenrigsministeriet til at opdatere flere rejsevejledninger.

For landene Algeriet, Egypten, Jordan, Libanon, Pakistan, Saudi Arabien og Syrien er tilføjet et afsnit om de omstridte Muhammed-tegninger:

'I den aktuelle situation, hvor dagbladet Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed har vakt stærke negative følelser blandt muslimer, bør danskere udvise ekstra stor agtpågivenhed.'

Rejsebranchen mærker ikke, at konflikten omkring Muhammed-tegningerne spidser til i Mellemøsten. Egypten er det eneste charterland, og gæsterne er trygge.

Ifølge salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling, er der meget lidt charterturisme i Mellemøsten.

- Egypten er klart det største chartermål i den region, og vi har ikke hørt om danskere, der gerne vil hjem, fordi de er utrygge eller er blevet truet. Egypterne er så afhængige af charterturismen, at de efter min opfattelse vil gøre alt for, at gæsterne føler sig godt tilpas. Også selv om holdningen er kritisk i Kairo og i ministerierne, siger Stig Elling til Ritzau.

pba@bt.dk