Pæren-i-voldske Pyrus er på spil igen og får lov til at prinse sig med sin egen Alexandra, når TV2s fjerde familiejulekalender fra det snart verdensberømte Rigsarkiv kommer på skærmen til december.

I går præsenterede han sin smukke forlovede, spillet af Caroline Drasbæk, med ring og det hele, på trappen foran Selsø Gods ved Skibby på Sjælland.

"Det er netop et eventyr, at prinsen tager ud og finder sig en prinsesse fra et fremmed land. Han er en meget fin fyr, og han har en sød veninde, så jeg håber ikke, de bliver kede af det. Det er skønt, at han tør det, og det skal vi være stolte af," siger skuespilleren Jan Linnebjerg, der bruger sin sommerferie på at redde julen for TV2.

Hvad med Kandis, vil mange spørge? Hun blir ikke svigtet! I går måtte hun svigte sin Pyrus af helt private grunde. Christiane Bjørg Nielsen var nedkommet med sin egen lille Pyrus 48 timer forinden.

Så alt er ved det gamle - og dog. Bertramsen, spillet af Jesper Klein, blir bedt af Dronningen om at skaffe nogle traditionelle godnat-eventyr til den lille nye prins, og Josefine (spillet af Jeanne Boel) skal passe sin søsters små tvillinger. Pyrus får lyst til at gå på opdagelse i eventyrene og får dem tryllet sammen til en bog, men får i farten rodet det hele sammen, så at Tornerose sover sammen med den standhaftige tinsoldat... og så er kapløbet med tiden igang.

Idemand, forfatter, og instruktør er som altid Hr. Jul himself, Martin Miehe-Renard, Nordisk Film. Det er hans syvende TV-julekalender for TV2, og lige nu er han igang med de mere eventyrlige indslag i kalenderen, der for første gang i dansk TV-historie er tre-dimensionelle. Derfor er han fornummet bag et par 3D-briller for at se optagelserne gennem de briller, som seerne til jul skal se eventyrafsnittene i, og som vil følge med pap-kalenderen. Så der tales udenlandsk til 3D-folkene, der kommer fra Tyskland.

"Men hvis man ikke vil se det i 3D, kan man bare tage brillerne af, så er det helt normalt," forsikrer Martin Miehe-Renard, der også står som producent af DRs julekalender "Jul på Kronborg".