Hunde kan også blive deprimerede, og nu kan de gøre ligesom deres bedste ven, mennesket, og snuppe en prozac.
Hunde kan også blive deprimerede, og nu kan de gøre ligesom deres bedste ven, mennesket, og snuppe en prozac.

Det er ikke kun mennesker, der har brug for piller til at gøre hverdagen lettere, nu bliver vores ‘bedste ven' ligeledes fyldt med medicin. Det skriver morgenavisen dato.

Vi er vilde med vores hunde, der for tiden får alt det bedste fra menneskernes verden lige fra Louis Vuitton halsbånd til kurophold. Medicinalindustrien har ikke været sen til at hoppe med på trenden for at tjene en ekstra skilling.

Markedet for medicin til hunde har ikke tidligere været attraktivt for medicinal-industrien, da det er dyrt at udvikle præparater. Derfor har dyrenes medicin mod angst og andre sygdomme oftest været Valium eller andre piller beregnet til mennesker.

Men nu er medicinalindustrien hoppet med på bølgen af hundetilbehør. Derfor bliver de kendte anti-depressive lykkepiller Prozac nu lanceret i en version specielt til hunde.

Dansk Kennel Klub er ked af tendensen til at fylde hundene med medicin.

Man bør være kritisk
- Problemet med medicinering af hunde er, at det ofte bliver brugt til at springe over, hvor gærdet er lavest. Man bør være kritisk over for det og overveje andre muligheder, førend man vælger at give hunden lykkepiller eller anden medicinering. Ofte handler det jo om at træne hunden ordentligt, siger Vibeke Knudsen, informationsansvarlig i Dansk Kennel Klub.

Dyrlægerne er også forsigtige med medicineringen af hundene.

- Der er jo ikke nogen magisk pille, der løser alle problemerne. Jeg er ikke tilhænger af at sætte hunden på medicin resten af livet, siger dyrlæge Jan Ladewig, professor på Lanbohøjskolen.

Det er ikke kun depressioner og angstanfald, der plager hundene. Ligesom deres ejere og resten af befolkningen i den vestlige verden har vores firbenede venner også lagt sig ud.

- De lidelser, som vi mennesker går og bakser med, de bliver tit overført til hunde. Så tendensen er, at hundene generelt er blevet fede. Men det er ikke okay at bruge slankepiller, hverken til hunde eller mennesker, det er adfærdsændringer, der skal til, siger Jan Ladewig.

Medicinalfirmaet Pfizer var hurtig til at opsnappe tendensen om de tykke vovser. Derfor lancerede de tidligere på året slankepiller til hunde.

- Når nogen ser et marked for det og folk har penge nok, så vil der automatisk blive solgt en masse. Men tanken om slankepiller er lige så latterlig for hunde som for mennesker. Man bør ændre livsstil med mere motion og bedre kost, siger Vibeke Knudsen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.