Sex før politik. Det er det, danskerne vil have.

En oversigt over danske blogs viser nu, at selveste Anders Fogh Rasmussen bliver slået af bloggen 'En luders dagbog'.

Listen er udarbejdet af internetsiden Twingly, og den placerer Foghs blog som nummer ti og en prostituerets blog som nummer otte. Blogs er internetsider, hvor man poster nyheder – de kan handle om alt fra politik over sladder, til ens personlige oplevelser.

Tjener kassen i USA
I USA har blogs længe været hotte, mens det har knebet lidt herhjemme. Den danske blogger Per Vad, der tidligere har drevet hjemmesiden danskebloggere.dk, mener ikke, at der er store annoncekroner at tjene på dem lige nu.

- Der findes nok kun tre-fire blogs i Danmark, der er rigtig besøgte. Men der er ikke store penge i det endnu. Ikke som i USA, siger Per Vad til B.T.

I Los Angeles tjener bloggeren Perez Hilton kassen på sin sladderhjemmeside, hvor han sviner Hollywoods kendte til og overmaler paparazzifotos.

Hans navn er blevet et brand – og det resulterer i, at de kendte faktisk ofte gerne vil i dialog med ham. F.eks. har Madonna udsendt en række videoer, hvor hun svarer på nogle af Perez’ anklager. Desuden valgte Britney Spears i sidste uge at involvere bloggeren i sin USA-turne.

Brand er millioner værd
- Jeg tror også, det kommer til Danmark. Man kunne godt forestille sig nyhedssider, der bliver lavet om til blogs, forklarer han.

Den mest læste blog i Danmark er »Slagt en hellig ko«, hvor en 45-årig mor, Liselotte, fortæller om hverdagens sysler på en levende måde. Hun skriver om alt, og danskerne labber det i sig.

I Sverige er en blot 17-årig pige blevet rig på at blogge om sine teenage-problemer på blondinbella.se. Revisorer vurderer hendes brand til at være millioner af kroner værd.