Den umulige kærlighed vandt over religion, tradition, politik og sund fornuft.

Det lyder som en film. Og det er det snart også.

Alverdens multinationale medier står nemlig i kø for at få fingre i historien om den ufattelige kærlighed, der fik den arabiske prinsesse Meriam Al-Khalifa og den amerikanske marinesoldat Jason Johnsons til at bryde internationale love, risikere henrettelse og udfordre et årtusindgammelt moralsystem - og sejre.

I over et halvt år har det nygifte par afventet deres skæbne ved den amerikanske immigrationsdomstol Chicago.

Ægteskabet med den nu 26-årige amerikaner var ikke i sig selv nok til at stoppe udvisningen af Meriam til Bahrain. Så nerverne var uden på tøjet, da parret i sidste uge modtog den endelige afgørelse.

Lykkeligvis fik den mellemøstlige prinsesse opholds- og arbejdstilladelse i USA. Og efter år fyldt med usikkerhed og uvished kan det unge par nu endelig forsøgsvis leve som alle andre nyforelskede og nygifte.

Men helt almindelige bliver hr. og fru Johnson nu aldrig.

Meriam Al-Khalifa blev født ind i Bahrains kongelige familie - hendes onkel er emir Hamad bin Isa Al-Khalifa. Ligesom sine fire søskende voksede Meriam op med en personlig tjener ved hver hånd. Som barn mødte hun berømtheder som Lady Diana og Audrey Hepburn. Men ligesom filmen, hvor netop Hepburn giver den som prinsesse (»Prinsessen holder fridag«), var Meriam aldrig rigtig interesseret i sine royale forpligtelser.

Og da hun i november 1998 første gang så amerikanske Jason Johnson, var hun solgt.

»Han virkede bare så sjov og naturlig,« fortæller Meriam, der selvfølgelig holdt sin virkelige identitet hemmelig for den karseklippede marinesoldat.

Jason fattede ikke mistanke. Han var betaget af den smukke pige, der tilsyneladende gengældte hans interesse. Han blev charmeret af det, han kaldte hendes »spice girls-accent«. Og de to kærester begyndte at mødes jævnligt.

De gik i biografen og på restaurant, men ingen af dem vidste, at de konstant var overvåget af royale spioner.

Det blev imidlertid tydeligt, da Meriam første gang kyssede sin soldat.

Som en steppebrand fór rygtet tilbage til faderen, Sheik Abdulla Al-Khalifa. Og dagen efter blev Meriam instrueret om at ringe til Jason Johnson for at afbryde forholdet en gang for alle.

Den velopdragne unge Meriam gjorde, som der blev sagt. Men alligevel kunne de to ikke afbryde kontakten. Over hundrede breve blev udvekslet i løbet af det næste halve år. Og alt imens lagde Jason sine dristige planer.

Med hjælp fra nogle få udvalgte kollegaer ville han simpelthen smugle Meriam ud af landet og bringe hende med hjem til USA.

Og som sagt - så gjort.

Sent i november sidste år havde Meriam og Jason aftalt at mødes klokken 23 ved et træ ikke langt fra forældrenes bolig.

»Det er helt op til dig. Jeg vil ikke tvinge dig til at gøre noget, du senere vil fortryde,« sagde Jason Johnson.

Og selvom Meriam var overbevist om, at hun gjorde det rigtige, var det svært at gå i seng den aften, hvor hun havde set fjernsyn sammen med sin mor.

»Jeg kunne knap få mig selv til at kysse hende godnat. Jeg vidste nemlig, at jeg måske aldrig ville se hende igen,« siger Meriam, der er stærkt knyttet til sine forældre og fire søstre.

Udenfor havde Jason Johnson ventet i 45 minutter, da hans prinsesse dukkede op lige før midnat.

Iklædt khaki-bukser, løs T-shirt og New York Yankees baseball-kasket var Meriam ikke til at genkende. Trods litervis af koldsved lykkedes det at få prinsessen smuglet igennem syv forskellige militære sikkerhedstjek. Men selv da de var om bord på flyet imod Chicago, rystede de stadig af nervøsitet.

»Jeg gjorde det værst tænkelige i mit land. Ikke alene var jeg blevet forelsket i en kristen - han var også amerikaner. Og hvis vi blev fanget, var der ingen grænse for straffen,« siger Meriam Al-Khalifa.

»Jeg tror, at Meriam var blevet henrettet, hvis hun var blevet sendt tilbage. Ja, hendes familie elsker hende. Men de kan ikke forhindre landets love at blive udført,« siger Jason Johnson.

Efter ankomsten i Chicago blev Meriam tilbageholdt af myndighederne. Hun havde ikke de nødvendige papirer for at komme ind i landet. Og desuden havde den royale familie fortalt myndighederne, at pigen var blevet kidnappet.

Sagens virkelige sammenhæng blev dog hurtigt klarlagt. Og fire dage efter ankomsten til USA blev marinesoldaten og prinsessen gift i Las Vegas.

Johnson blev stillet for en militærdomstol, der degraderede ham fra kaptajn til menig. Men selv ikke de usle forhold og den reducerede løn kunne dræbe kærligheden.

»Vi føler os velsignet,« sagde både Johnson og hans prinsesse.

I dag har Jason Johnson forladt militæret. Han planlægger at uddanne sig til børnepsykolog. Og parrets fantastiske historie? - Den sælger de til bog-og filmudgivelse.