Præsten holdt en rørende tale ved Guld-Haralds kiste i Skovshoved Kirke mandag.

Venner og familie tog mandag afsked med fodboldlegenden Harald Nielsen, der tabte kampen til prostatakræften efter længere tids sygdom.

Læs også:

Og på samme måde, som forholdet til sin elskede hustru Rudi Nielsen, var omdrejningspunktet i Harald Nielsens liv, fyldte det også i præstens tale til Harald Nielsens begravelse mandag.

Sognepræst Johannes H. Christensen fortalte om den dag for godt to år siden. da Harald og Rudi Nielsen fejrede deres guldbryllup med at blive gift igen.

»Selv skal jeg aldrig glemme den kirkelige fejring af guldbrylluppet her i kirken  i marts 2013. Jeg tror ikke, jeg i mine 28 år som præst har haft så yndig, så smuk en brud som den dags guldbrud, og jeg tror aldrig, jeg har set så oprigtigt glad og forventningsfuld en brudgom som Harald. Årene var gået, ja, men de havde den dag samme aura af lykke, samhørighed og indbyrdes kærlighed som på de allertidligste billeder,« sagde han.

Harald Nielsen nåede aldrig en glorværdig landsholdskarriere, fordi han som professionel fodboldspiller blev nægtet flere end de 14 landskampe, han nåede. Det kom præsten også ind på.

»Det rigide og forstenede DBU, der hindrede ham i at spille mere end de fjorten landskampe, tror jeg det blev til, og derved skilte ham fra det publikum, der beundrede og elskede ham,« sagde præsten i sin tale.

Dengang i 1960'erne tillod DBU ikke professionelle fodboldspillere at spille på landsholdet, og det var disse 'rigide' regler, Johannes H. Christensen hentydede til.

Læs også:

Som fodboldspiller nåede han dog alligevel at stå over for mange store stjerner. Blandt en af tidernes største stjerne, brasilianske Péle. Mødet med Pelé gik heller ikke ram forbi i talen i kirken.

»I vinduet hos glarmesteren på Ordrupvej står der i disse dage et fortografi, hvor Pelé og Harald Nielsen hilser på hinanden. Det ser ud som om, det er Pelé, der er mest stolt over håndtrykket. Og med god grund!,« indledte præsten talen i Skovshoved Kirke.

Læs også:

Da Harald og hustruen Rudi Nielsen valgte at sige 'ja' til hinanden anden gang i 2013 i fobindelse med deres guldbryllup, fortalte Harald Nielsen præsten Johannes H. Christensen om sin diagnose. Det kom frem under Johannes H. Christensens tale.

'Ja, jeg kunne jo ikke gøre andet end gå ud i haven og læne mig op ad et træ og græde, for det kunne jeg jo ikke byde Rudi', skulle Guld-Harald have sagt til præsten, der mandag stod for gudtjenesten ved fodboldlegendens begravelse.

Harald Nielsen blev 73 år.