Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tingene gik ikke rigtigt for sig, da sognepræst Flemming Pless inviterede den indiske hinduguru SriSri Ravi Shankar til fredskoncert i Christians Kirke på Christianshavn for nøjagtig to uger siden.

Det fastslog fungerende biskop over København, Anders Gadegaard, i går i en alvorlig samtale med sognepræsten. Det skriver Politiken fredag.

Pless har mødt hård kritik fra andre præster over arrangementet, hvor menigheden dansede på bare tæer til meditationsmusik, og guruen smed frugtkarameller i grams.

- Mit anliggende var at fortælle Flemming Pless, at når man tager præstekjole på i et kirkerum, så viser det, at der er tale om en kristelig kirkelig handling. Det var der ikke ved den lejlighed, og det var en fejl, siger Gadegaard.

Han bad efter koncerten Pless om en skriftlig redegørelse, men var ikke tilfreds med resultatet. Derfor indkaldte han præsten til en personlig samtale i går. Selv sagde sognepræsten, at formålet var at få folk ind i kirken, der da også denne dag var proppet med folk, der ikke ellers finder vej til gudstjenesterne.

- Der burde være flere guruer i folkekirken, sagde Pless ved den lejlighed.

Andre læser også