Præsident Donald Trump er formentlig i fængsel, inden der udskrives valg, mener præsidentkandidat.

Det fremhævede Massachusetts senator fra The Democratic Party, Elizabeth Warren, på sin første oficielle kampagnedag til præsidentposten.

»Når vi runder 2020, er Donald Trump måske ikke præsident længere,« sagde hun til de fremmødte vælgere i byen Cedar Rapids, Iowa, og understregede:

»Han er faktisk nok ikke engang en fri person.«

Den demokratiske senator Elizabeth Warren holder her tale til et politisk møde på University of Iowa 10. februar 2019.
Den demokratiske senator Elizabeth Warren holder her tale til et politisk møde på University of Iowa 10. februar 2019. Foto: SCOTT OLSON
Vis mere

Warren mener således ikke kun, at Trump må overgive roret til en ny præsident, når valget udskrives i 2020.

Hun mener også, at Donald Trump bliver fængslet - eller i hvert fald bør fængsles.

Øjeblikket markerede et bemærkelsesværdigt toneskift for Warren, som har været tilbageholdende med overhovedet at nævne Trump direkte ved navn, som amerikanske borgere kunne se ved hendes nytårstale. Det skriver CNN.

Tidligere selvsamme dag i Cedar Rapids, pointerede Warren, at USA befinder sig i en »farlig situation«, og »at hvad der end måtte ske i 2020, så vil det komme til at bestemme retningen for den amerikanske nation.«

»Hver dag er der et racistisk tweet, et hadefuldt tweet.«

»Noget, som er virkelig mørkt og grimt,« sagde Warren og refererede til Trumps Twitter-profil, som ofte har skabt forundring og forargelse.

Lørdag igangsatte Warren officielt sin præsidentkampagne, hvor hun altså startede i Massachusetts.

Elizabeth Warrens weekend bar således præg af, at hun tog del i et voksende hold af præsidentkandidater fra The Democratic Party, som kæmper internt om at vælte Trump af pinden.