Dagbladet Politiken får i løbet af kort tid en politianmeldelse på nakken for at bruge billeder, som angiveligt er fremkommet ved et ulovligt hackerangreb.

Politiken har i de seneste dage bragt flere afslørende artikler om et hemmeligt højreorienteret netværk ved navn ORG med omkring 100 medlemmer.

I den forbindelse har avisen bragt billeder af gruppens medlemmer, hvor de i en skov brænder en mørklødet barnedukke på et bål.

Politiken har modtaget billederne fra den venstreorienterede gruppe Redox, som overvåger bevægelser på højrefløjen.

Men ifølge Lars Larsen, der er formand for bevægelsen Vederfølner, som omvendt overvåger bevægelserne på den yderste venstrefløj, så stammer billederne fra en privat computer, der tilhører et af ORGs medlemmer.

Billederne har, ifølge Lars Larsen, aldrig befundet sig på et debatforum på nettet og er aldrig blevet mailet frem  og tilbage mellem nogle personer. De har udelukkende befundet sig på en privat computer og kan, ifølge Lars Larsen, kun være havnet hos Politiken på ulovlig vis.

- Jeg har fået at vide fra medlemmer i ORG, at billederne kun har ligget på en privat computer. Derfor vil ORG nu anmelde Politiken og Redox til politiet for ulovligt at have skaffet sig adgang til billederne, forklarer Lars Larsen, der understreger at han ikke selv er medlem af ORG og ikke til daglig har kontakt til gruppen.

Anmeldelsen bliver indbragt for Østjyllands Politi i den nærmeste fremtid. Ifølge Lars Larsen, så oplyser ORG at hackerangrebet skulle have fundet sted i 2010.

Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard, afviser at avisen skulle have brudt loven.

- Det er vores opfattelse at alle de oplysninger, som vi er i besiddelse af, er frembragt på lovlig vis. Herunder også billederne. Vi har ikke hørt om nogen politianmeldelse endnu, så det må vi se på til den tid, siger han.

B.T. har kontaktet Redox, som har udleveret alt deres materiale til Politiken.

- Vi har fået det udleveret af en kilde, som vi af hensyn til kildebeskyttelsen ikke kan oplyse hvem er. Vores kilde har oplyst til os, at kilden har haft lovlig adgang til billedet, oplyser Jonas Jensen fra Redox til B.T.

Redox har i forvejen en sag kørende for at hacke sig ind i private mailkonti, som tilhører personer på den yderste højrefløj.

B.T. har spurgt Lars Larsen fra Vederfølner om vi kunne få lov at tale med anmelderne fra ORG, men ORG har ikke ønsket at medvirke.

Andre læser også