Kongehuset har til forskel fra den almene befolkning strafimmunitet, og det skal tages i betragtning, inden Prins Henriks gravhund Evita evt. kan aflives.

SE OGSÅ
  • SE BILLEDERNE: Så farlige er prins Henriks gravhunde
  • SE BILLEDERNE: Her er Margrethe og Henriks bidske hunde


  • Selvom hundeloven skal administreres ens over for alle mennesker, er der lige et lille men, når det gælder kongehuset.

    Kongehuset tilhører den gruppe af mennesker, der i Danmark har strafimmunitet, og det gør det i praksis sværere at gå ind og bruge den pågældende lov, forklarer politiadvokat Helle Just til bt.dk.

    - Det er meget kompliceret. Der gælder nogle andre regler for kongehuset, og de regler ligger ligesom henover alt andet og skal derfor tages i betragtning, fortsætter hun.

    Så selvom hundeloven siger, at politiet i samråd med en hundesagkyndig kan beordre en hund aflivet, gælder det ikke helt for gravhunden Evita.

    - Vi kan ikke bare drøne ud og afhøre Prins Henrik eller for den sags skyld retsforfølge ham. Men får vi en anmeldelse, kigger vi selvfølgelig på den, forklarer Helle Just.

    Hun fortæller også, at når en hund går amok, er tommelfingerreglen at den aflives, hvis det sker to gange på et andet dyr eller én gang på et menneske. Naturligvis bygger det på en vurdering af den konkrete sag. Desuden har hundeejeren forskellige rettigheder. Der kan eksempelvis anmodes om, at hunden undersøges af en hundepsykolog.