Nordjyllands Politi har indledt en efterforskning i sagen om den 10-årige dreng, der søndag blev ført bort af en ukendt mand i Frederikshavn.

Det oplyser lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Frank Olsen, i en pressemeddelelse.

Manden beskrives som 15-20 årig, cirka 175 centimeter høj, mørk i huden, med brune øjne, iført sort jakke og blå cowboybukser, og han taler dårligt, men forståeligt dansk.

Politiets undersøgelser viser, at drengen blev løftet ud af haven på Pallesvej omkring klokken 15.45 søndag og blev båret til Søndergade, der ligger et par hundrede meter derfra.

Ved Møllehus Allé blev drengen sat ned, men var fortsat fastholdt, mens den ukendte mand talte med to andre mænd. Grebet blev dog efter kort tid sluppet, og herefter løb drengen væk.

De to andre mænd beskrives som lidt ældre og lyse i huden.

Politiet vil meget gerne i kontakt med borgere, der har oplysninger i sagen. De kontaktes på telefonnummeret 114.

B.T. har været i kontakt med Frank Olsen, der fortæller, at sagen blev overdraget til politiets efterforskningsafdeling her til morgen. Både faren og drengen er blevet afhørt, mens de også søger videomateriale og spor på drengen.

»Vi tager sagen meget alvorligt, idet drengen er blevet slæbt væk hjemme fra egen have.«

Politiet kommer til at være synligt til stede i området hele dagen, mens flere vidner bliver afhørt. De kender endnu ikke til motivet bag handlingen.