Bitten Mørch har barske minder om sit ophold på 'Solhaven', Hun fortæller om plejere, der rev hendes bukser og trusser af for at finde en mobiltelefon

Bitten Mørch glemmer aldrig den 15. december 2003. Hun var tvangsanbragt på institutionen 'Solhaven' i Farsø på grund af private problemer.

'Jeg gik ind i en diskussion mellem en af plejerne og en anden elev. Så kom forstander Søren Virenfeldt ind i lokalet og råbte, at jeg skulle holde kæft og sætte mig i en stol i hjørnet af lokalet. Jeg nægtede at sætte mig i stolen og sagde, at jeg havde læst i 'Pædagogisk Regelsamling', at elever ikke må behandles ydmygende og nedværdigende', fortæller Bitten Mørch, der kom væk fra 'Solhaven' som 18-årig og nu skal i gang med en erhvervsuddannelse.

'Virenfeldt skubbede mig over i hjørnet og råbte, at jeg 'bare kunne prøve at skubbe igen'. Det gjorde jeg. Så gik det lynhurtigt. Pludselig havde han en arm om min hals og klemte mig. Jeg var rædselsslagen og bed ham i armen. Så kastede to andre mænd sig over mig. Jeg hev efter vejret og tiggede og bad om at komme fri.'

Efter et par minutter på gulvet med to mand over sig fik Bitten lov til at rejse sig. Grædende gik hun på toilettet og ringede 112 og bad alarmcentralen om at ringe til hendes advokat.

'De opdagede, at jeg havde ringet og blev vildt rasende. Jeg havde gemt mobilen i trusserne. Da jeg ikke ville aflevere den, trak de sammen om mig.'

'Karsten (ansat på Solhaven, red.) greb mig om skulderen og gav tegn til de andre. Jeg blev holdt fast, mens de rev i mit tøj. Jeg græd og kæmpede desperat for at komme fri. Jeg skreg og græd, mens Dorrit og Emmy (ansat på Solhaven, red.) pillede mit tøj af, mens de andre holdt mig fast på gulvet. Da de var færdige med at pille mine bukser og trusser af for at tage telefonen, følte jeg mig ydmyget og beskidt, som om jeg var blevet voldtaget,' husker Bitten Mørch.

Bitten anmeldt for vold
Efter episoden anmeldte forstander Søren Virenfeldt hende for vold. Hun fik en betinget dom uden strafansættelse - rettens mildeste dom for at have bidt Virenfeldt i armen.

'Jeg forsøger at få sagen genoptaget. Der skal ikke være en eneste plet på min straffeattest', siger Bitten Mørch.

Advokat Claus Hahn, Gedser, forsøgte som familiens advokat at hjælpe Bitten Mørch under opholdet på Solhaven.

'Hun fik en ussel og dårlig behandling i Farsø. Hun er blevet ydmyget og krænket. Bitten er en frisk og begavet pige, der klarer sig godt, efter at hun slap væk fra Solhaven', siger Claus Hahn til B.T.

Søren Virenfeldt indberettede sagen som 'lovlig magtanvendelse' til Nordjyllands Amt.pbo@bt.dk