Han har taget turen fra VS til Den Danske Forening. Han er blevet beskyldt for at være nazist. Men han er gift med en jødisk kvinde. Han er Pia Kjærsgaards bagmand.

Selv holder han lav profil og foretrækker at lade andre tage æren for hans idéer. Men den kronragede pressechef, der sagtens kunne forveksles med en italiensk mafioso, er manden bag Pia Kjærsgaards og Dansk Folkepartis fremmedfjendske politik.

Uden for de snævre politiske cirkler er det de færreste, der kender Søren Espersen. Eller som ved hvor magtfuld, den 46-årige journalist er.

Selv er han for klog til at afsløre, hvor stor indflydelse han har. Han gør alt for at nedtone sin rolle.

"Der er ikke meget Godfather over mig. Jeg er snarere stik-i-rend-dreng," siger han med et afvæbnende smil.

Men faktisk er han smartere og mere indflydelsesrig end de strømlinede karrieredrenge, der er rådgivere for partiformændene i S, V og K. Og Pia Kjærsgaard er fuldt ud klar over, hvilken professionel og bondesnu "spindoctor" hun har i Espersen.

Han skriver DF-lederens taler, lægger strategien og sælger partiet til pressen.

"Der er mange, der ikke ved det. Men Søren er faktisk meget beskeden," lyder skudsmålet fra Pia Kjærsgaard.

Det var da også pressechefen, der fik idéen til den "mod-annonce", der i weekenden fik CDs Peter Duetoft til at udtale, at Pia Kjærsgaard og Hitler er to alen ud af et stykke.

Reaktionen var skarpere end forventet. Men Søren Espersen er tilfreds med resultatet.

Den slags udfald mod Pia Kjærsgaard er blot med til at give partiet endnu flere mandater end de 27-28 mandater, som DF står til at høste i meningsmålingerne.

Derfor fortryder den kreative pressechef heller ikke et sekund, at Pia Kjærsgaard som reaktion på balladen i Vollsmose foreslog, at hele familier skulle sendes ud af Danmark, hvis en ung andengenerations-indvandrer gentagne gange begik voldelige overfald.

Forslaget fik Nyrup til at udtale de berømte ord fra Folketingets talerstol: "Stuerene, det bliver I aldrig."

Stuerene eller ej. Siden statsministerens udfald mod Pia Kjærsgaard i oktober har partiet tordnet frem i meningsmålingerne. Provokationen virkede over al forventning.

Men selvom Espersen holder partiet i stramme tøjler, er der ingen tvivl om, at det er Pia Kjærsgaard, der har det afgørende ord at skulle have sagt. Det er Pia, der vender tommelfingeren op eller ned til de forslag, som Espersen og de øvrige rådgivere kommer med.

Og Espersen har udstrakt respekt for frontfigurens politiske tæft.

Han startede sin politiske løbebane på den yderste venstrefløj som medlem af VS. Han var fascineret af den socialistiske tankegang - og følte, den blev ført ud i virkeligheden i kibbutzer i Israel.

Derfor var frustrationen stor, da venstrefløjen inklusive VS viste sig at støtte palæstinenserne i et og alt. Mens fjenden var Israel. Dermed var to års medlemskab af VS slut.

Senere - i 1989 - meldte Søren Espersen sig ind i Den Danske Forening, hvor han stadig er medlem.

"Jeg er medlem, så længe Søren Krarup er medlem," lyder svaret fra Espersen, der ikke lægger skjul på sin beundring for pastoren i Seem.

Medlemskabet af den stærkt fremmedfjendske forening, der i en periode har haft et nært samarbejde med nynazisterne, har dog ikke været uproblematisk for pressechefen.

For tre år siden måtte han endnu engang kæmpe mod rygter om, at han selv er nazist. Espersen havde bl.a. talt på et af foreningens møder, hvor unge skinheads - efter han havde forladt mødet igen - enedes om, at "nu skal vi ud og jage jøder."

Espersens bedste forsvar dengang og nu er, at hans kone Yvette er jøde, og dermed også de tre yngste af hans fem børn fra 13 år til 22. De to ældste børn har pressechefen med sin første kone Mette.

"Den eneste jøde, jeg jagter, er min kone i soveværelset," lyder det afvæbnende fra pressechefen, der i øvrigt ikke kan se noget problematisk i at netop Dansk Folkeparti ønsker stop for indvandring og familiesammenføring, samtidig med at hans egen hustru er britisk statsborger.

Da ægteparret flyttede til Danmark i 1992 efter fire år i England, skrev han under på, at hustruen, der nu er marketingschef på Det ny Teater og Privatteatret, ikke ville ligge den danske stat økonomisk til last.

Men det er ikke kun i offentligheden, at Søren Espersens medlemskab af Den Danske Forening giver pressechefen problemer.

Tre af pressechefens fem søskende er ansat i Dansk Flygtningehjælp. Og de forsøger jævnligt og uden succes at retlede deres yngste bror.

"Det kan give nogle interessante familiemiddage," griner Espersen, der er stærkt knyttet til sin familie. Hans 85-årige mor er netop flyttet ind hos Espersen og hustru.

Mens faderen, der var skoleinspektør og degn i Svenstrup nær Ålborg, døde for få år siden.

Faderen, der stemte på Retsforbundet hele livet, savner Søren Espersen stadig. De talte sammen dagligt, også mens Espersen boede og arbejdede i England som freelance-journalist.

En periode, hvor han og hustruen tjente godt, ja nærmest væltede sig i penge og havde tre biler.

I den periode blev Espersen stadig mere bekymret for den muslimske indflydelse på det engelske og danske samfund, som han fulgte via medlemsskabet i Den Danske Forening.

Især de muslimske fundamentalisters dødsdom over den engelske forfatter, Salman Rushdie, gjorde indtryk på Espersen, der er opdraget kristent, og siden han var tre år blev slæbt med i kirke hver søndag af sin far.

Som pressechef for DF er Søren Espersens største force, at han ved, hvordan pressen tænker og arbejder. Han er uddannet journalist, og har arbejdet på Dagbladet i Ringsted, B.T. og Billed-Bladet.

I januar 1997 blev Espersen ansat som lønnet pressechef i Dansk Folkeparti. Fem år forinden havde han taget turen fra den yderste venstrefløj til den yderste højrefløj og meldt sig ind i Fremskridtspartiet.

Pia Kjærsgaard var politisk ordfører, og modstanden mod EU og de fremmede tiltalte Søren Espersen, der i 1995 brød med Z, og sammen med Pia Kjærsgaard dannede Dansk Folkeparti.