Jeg så en trist udgave af mig selv i spejlet, siger Pernille Aalund, der dropper topjob og hus i Gentofte for et liv på landet med høns, børn og ny kærlighed.

Når de sidste formalia er afviklet på chefgangen hos bladhuset Aller i denne måned, træder Pernille Aalund ud af hamsterhjulet.

Farvel til millionløn som innovations-direktør og karrieren som bladdirektør for koncernens magasiner, samt villa i det fashionable Gentofte nord for København.

Snart flytter hun ud på landet. Til en istandsat landejendom i Ledøje vest for hovedstaden. Uden fast job og med tempoet sat ned i laveste gear. Sammen med sin nye mand og seks sammenbragte børn, kat, hund, høns og vandrestøvler.

Den 53-årige kvinde har i mange år været sit job, og glemt sig selv og de fundamentale ting i livet, siger hun i dag til BT.

»Når man sidder i en meget høj stilling i meget lang tid, så bliver man sit job. Og det var det, der var sket.« fortæller Pernille Aalund, og fortsætter ...

OPRET ABONNEMENT PÅ BT PLUS OG LÆS MERE OM PERNILLE AALUNDS TANKER OMKRING SJÆLEN, DET INDE OG DET YDRE, OG HVORDAN STILETTERNE NU BLIVER SKIFTET UD MED VANDRESTØVLER. SOM ET EKSTRA LED I DE MANGE OG STORE NYE PLANER, SKAL HUN GIFTES MED SIN NYE KÆRESTE TIL FORÅRET, SOM HUN MØDTE FOR SYV MÅNEDER SIDEN.

Abonnement på PLUS koster 29 kr. pr. måned - første måned gratis (uden binding) - og giver dig adgang til tusindvis af artikler, longreads og guides. God fornøjelse!

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Jeg så en trist udgave af mig selv i spejlet, siger Pernille Aalund, der dropper topjob og hus i Gentofte for et liv på landet med høns, børn og ny kærlighed.

Når de sidste formalia er afviklet på chefgangen hos bladhuset Aller i denne måned, træder Pernille Aalund ud af hamsterhjulet.

Farvel til millionløn som innovations-direktør og karrieren som bladdirektør for koncernens magasiner, samt villa i det fashionable Gentofte nord for København.

Snart flytter hun ud på landet. Til en istandsat landejendom i Ledøje vest for hovedstaden. Uden fast job og med tempoet sat ned i laveste gear. Sammen med sin nye mand og seks sammenbragte børn, kat, hund, høns og vandrestøvler.

Den 53-årige kvinde har i mange år været sit job, og glemt sig selv og de fundamentale ting i livet, siger hun i dag til BT.

2012: Pernille Aalund fotograferet i sit hjem.
2012: Pernille Aalund fotograferet i sit hjem. Foto: Andreas Beck
Vis mere

 

 

»Når man sidder i en meget høj stilling i meget lang tid, så bliver man sit job. Og det var det, der var sket. Jeg er den type, der bliver så fokuseret på noget, at jeg får tunnelsyn. Til sidst så fylder det alt. Og sådan var det med mit arbejdsliv. I weekender og ferier, når alle andre holdt fri, så sad jeg og nørklede med strategi. Det var nærmest et narkotikum,« siger Pernille Aalund, der i sin tid blev kendt som kvindernes rollemodel og tv-vært. Landets svar på Ricki Lake eller Oprah Winfrey i QTV, der også udgav et moderne kvindemagasin.

Vendepunktet

På toppen af hendes selvstændige karriere omsatte Pernille Aalunds firma i omegnen af 24 mio. kr.

Ved siden af direktørkarrieren var hun desuden vært på kanal 4s QTV, og samtidig en efterspurgt foredragsholder landet rundt.

Og det var ved et af de mange foredrag, vendepunktet indfandt sig.

»Jeg var ude at holde et foredrag, hvor jeg som sædvanligt gav den fuld gas over for en fuld sal med kvinder. Om hvordan man når sine mål, får opfyldt sine drømme og alt muligt,« fortæller Aalund.

1998: Pernille Aalund sammen med sin kæreste Thomas Lindvig.
1998: Pernille Aalund sammen med sin kæreste Thomas Lindvig. Foto: Mogens Flindt
Vis mere

 

»Så er der pludselig en kvinde, der rækker hånden op og spørger, hvad jeg egentlig selv drømmer om, og hvad der gør mig lykkelig.

Og så stod jeg bare dér. Og så kom det lige ud af mig: Jeg tror, jeg skal have en mand.«

Pernille Aalund holder en pause og fortæller så, at hun tog hjem den aften og kom til at se på sig selv i spejlet:

»Jeg kunne pludselig se et menneske, der havde mistet sin sjæl. jeg så mig selv som noget ufuldendt, den aften foran spejlet. Jeg spurgte mig selv, hvornår jeg sidst havde været på museum, læst en af de mange bøger, der står overalt i mit hus, og som jeg aldrig har åbnet, hørt al den musik jeg har købt, men aldrig hørt. Jeg kunne ikke huske, hvornår familien sidst havde været til middag. Alt det der gjorde Pernille, det var på vej væk.«

1998: Sammen med sønnerne Tobias og Marcus til premiere på 'Zorro'.
1998: Sammen med sønnerne Tobias og Marcus til premiere på 'Zorro'. Foto: Bendt Midstrup
Vis mere

 

»Jeg så en slidt og træt udgave af mig selv. Det var et menneske der ikke hang sammen. Og det kunne jeg se på min holdning, og på de ti usunde kilo for meget, der kom sig af ikke at sove nok og leve ordentligt. Og så havde jeg savnet en kæreste.«

Kærligheden mødte Pernille Aalund for syv måneder siden i form af Kim Boye. Brylluppet er planlagt. De skal giftes næste forår.

I forvejen har Pernille tre børn, og hendes nye mand bringer sine tre med i den nye tilværelse på landet, hvor den tidligere top-direktør nu skal genfinde sine kvindelige sider, og det hun kommer fra, siger hun:

»Det var jo det vildeste job. Mit drømmejob og jeg ville ikke have været det foruden, men der var næsten kun den maskuline Pernille. Og der var alt for få kvindelige ting i mit liv.

’Kærligheden manglede’

»Èn de største livsopgaver, når vi er nået halvvejs i livet, er at finde tilbage til dér, hvor vi kommer fra. Fordybelsen – og kærligheden manglede. Før blev jeg trukket hjem til traditionerne, fordi børnene var små. Fastelavnsris, påskeæggene, og hjem til flæskesteg og and juleaften. Nu gik jeg bare hjem og arbejdede videre. «

1998: Ansat på tv-selskabet Metronome med fra venstre Søren Kaster, Hans Otto Bidgaard, Michael Carøe og Amin Jensen.
1998: Ansat på tv-selskabet Metronome med fra venstre Søren Kaster, Hans Otto Bidgaard, Michael Carøe og Amin Jensen. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

 

»Jeg elsker at lave mad, at rode i haven. At bage kager, koge suppe og laver gryderetter. De ting der træder i kraft, når jeg har en kæreste.«

Da beslutningen blev taget om at stå af hamsterhjulet, og lægge sit liv om, var der én ting Pernille Aalund godt kunne bruge fra sit arbejde på de bonede gulve:

»Jeg lagde en forretningsplan for mit nye liv, og satte nogle deadlines. Og det er næsten som et mirakel. Jeg fik alt det jeg bad om. Det hus vi nu har købt i Ledøje, ligner præcis det jeg beskrev for mig selv.«

»I næste måned er jeg hundrede procent landbrugskone i Ledøje. Jeg skal fodre høns, anlægge have, gå lange ture. Og så skal jeg skrive, læse, og glo ind i en væg. Jeg er ved at købe en cirkusvogn til min datter, der skal stå i haven. Og så skal vi ud at rejse og se verden. Med rygsæk og vandrestøvler på.«

1995: Pernille Aalund som tv-vært på programmet 'Mænd ingen adgang' i showet 'Om prostituerede'.
1995: Pernille Aalund som tv-vært på programmet 'Mænd ingen adgang' i showet 'Om prostituerede'. Foto: Eva Sieder
Vis mere

 

Og det fantastiske er, at intet af alt det handler om penge, status eller karriere. Det handler om det fundamentale. Den sjæl jeg følte, at jeg havde tabt.«

»Det liv jeg prøver at genetablere med min nye mand i Ledøje er det simple liv. Og jeg tror, at det er en rejse, jeg kommer til at dele med rigtigt mange danskere i de kommende år. Fordi det går så stærkt det hele, og vi er på overalt - og hele tiden.«

Havde du slet ikke nogen betænkeligheder ved at stå af hamsterhjulet?

Jo, jeg har da været ved at dø af skræk. Det er da skræmmende, at sige farvel til en fast indtjening og huset i Gentofte, hvor jeg har boet i 17 år. Men det var en ydre rejse, nu skal jeg i gang med den indre rejse,« siger Pernille Aalund.

2006: Præsentation af tv-stationen Kanal 4. Fra venstre studieværterne Pernille Aalund, Anne-Dorte Krogh, kanalchef Anette Kokholm og Mayianne Dinesen.
2006: Præsentation af tv-stationen Kanal 4. Fra venstre studieværterne Pernille Aalund, Anne-Dorte Krogh, kanalchef Anette Kokholm og Mayianne Dinesen. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere

 

Glæder sig

Lige nu glæder hun sig mest til at flytte på landet til det tidligere godsforvalterhus, der er ved at blive sat i stand, så familien kan flytte ind næste måned:

»Den anden dag sagde en af håndværkerne, der er 19 år gammel, til mig. at han ikke vidste, hvad han skulle lave, når han blev voksen. Bare rolig, sagde jeg til ham. Det ved jeg heller ikke.

Pernille Aalund smiler stort:

»Der er ikke noget, der lukker sig, der er bare noget nyt, der åbner sig.«

2006: Pernille Aalund, vært på 'Temtation Island'.
2006: Pernille Aalund, vært på 'Temtation Island'. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere