Specialarbejder Jørgen Olsen kræver erstatning, efter at en operation ved endetarmen udartede til en mindre eksplosion, så hans balder, penishoved og pung blev forbrændt.

Jørgen Olsen, 30, fra Hammershøj mellem Silkeborg og Viborg, har været sygemeldt i seks uger efter operationen på Kjellerup Sygehus. »Da jeg vågnede efter operationen 13. februar, var det øjeblikkeligt med stærke smerter i blandt andet balderne.

Heldigvis får jeg ikke varige mén, men det har kostet mig mange arbejdsdage, at der opstod en stikflamme i forbindelse med operationen. Sygehuspersonalet har været yderst hjælpsomt, og den læge, der opererede mig, har været fantastisk imødekommende.

Jeg har i dag (fredag, red.) et møde med læge Jørn Ulrik Kristensen, der også hjælper mig med at anmelde skaden til patientforsikringen. Jeg har stadig røde ar, men ellers er skaderne ved at fortage sig.

Det er en gåde, hvordan min lille operation med fjernelse af en såkaldt fistel ved endetarmen kunne udvikle sig sådan. Det vigtigste for mig nu er at få erstatning,« siger Jørgen Olsen.

1. reservelæge Jørn Ulrik Kristensen, der udførte operationen, siger: »Vi har ændret sikkerhedsproceduren omkring den slags operationer efter uheldet, hvor patienten lå på en operations-ble med brændbare, desinficerende væsker. Selve operationen var overstået og kniven til elektro-koagulation lagt til side. Men der må have været en glød fra operationen i nærheden.

Hvis der kommer flatus (patienten slår en prut, red.), består den jo af svovlbrinte, der er en brændfarlig gasart, og det kan være grunden til, at der pludselig stod en stikflamme omkring patientens nedre dele. Vi mener ikke, den slags uheld kan gentage sig,« siger Jørn Ulrik Kristensen.

Kjellerup Sygehus vil fremover anvende en anden type ble under lignende operationer, men der er ingen planer om at sætte en prop i enden på patienterne under operationen.