Heinrich Dohrmann vandt 1,9 mio. i Lotto for 10 år siden. De fleste af pengene er brugt for længst.

Audi’en har han endnu, men ellers er de fleste af pengene for længst brugt. Men Heinrich Dohrmann, 72, er stadig en glad mand.

- Pengene har ikke gjort mig lykkelig. Men de har gjort det hele lidt nemmere, siger han.

For 10 år siden vandt han 1,9 mio. kr. i Lotto. Og ligesom de fleste af Lotto-vinderne i Danske Spils nye undersøgelse, har han haft glæde af pengene og brugt dem til at indfri sine drømme.

Den største af drømmene var nok Audi’en.

- Jeg købte en Audi A4 til 300.000. Og jeg fik tre flasker rødvin gratis,fordi jeg betalte kontant, siger Heinrich Dohrmann med et grin.

Ellers blev pengene især brugt til at forbedre parcelhuset i Sønderborg, og så skulle børn og børnebørn også have del i Heinrichs held. Ni børnenebørn fik penge.

- Vi fik nyt køkken og nyt tag. Og alle fire børn fi k 80.000 hver. Desuden fik børnebørnene 10.000 hver. Dem var der ni af på det tidspunkt, siger han.

Heinrich Dohrmann sagde også sit job op - det er der måske mange, der drømmer om, men de færreste gør det i virkeligheden. Kun tre pct. af dem, der har vundet under to mio., siger deres job op. Der er flere, der kvitter jobbet ved højere gevinster. Men selv ved gevinster på omkring otte mio. kr, er det stadig kun 22 pct., der siger op.

- Men det skyldtes, at jeg var 62 år, og jeg har arbejdet som murer i 40 år. Det er et hårdt job, og man bliver lidt nedslidt.

Det var også en rar fornemmelse at betale gælden i huset ud.

Vi var også en del de at rejse, især til Grækenland. Men vi fandt ud af, at vi faktisk bedre kan lide at feriere i Danmark. Så kører vi vestkysten tynd, og det er skønt.

Vi har overhovedet ikke haft nogen problemer med nogen, der var misundelige eller ville låne penge. Men vi har nok også været ret fornuftige hele vejen igennem, siger Heinrich Dohrmann