Pasta med kødsovs er en ren kaloriebombe for børn viser ny forskning fra Suhrs.
Pasta med kødsovs er en ren kaloriebombe for børn viser ny forskning fra Suhrs. Foto: Maria Hedegaard

Den danske nationalret pasta med kødsovs er sendt til kaloriemæssig tælling som børnespise viser ny forskning fra Suhrs.

Kogt pasta, ost og fedtholdigt hakket kød. Så er aftensmaden serveret i børnefamilierne hvor alt er på kogepunktet ved spisetid. Men den hurtige nationalret er en alt for usund aftensmad for børn viser ny forskning fra Suhrs.

- Pasta sat sammen med fedtholdig kød brunet i olie er en ren kaloriebombe for børn, og mætter ikke ordentligt. Skylles den ned med en læskedrik overskrider energiindholdet langt over halvdelen af, hvad et barn på ti år må indtage på én dag, siger magister i ernærings- og husholdningsvidenskab Preben Vestergaard Hansen til bt.dk omkring undersøgelsen.

Han råder børnefamilierne til at begrænse indtaget af især pasta og i stedet spise groft brød til den traditionelle ret. Desuden er det en god ide at erstatte ernæringsindholdet i retten med grove grøntsager, som gerne må komme fra en frostblanding, hvis man skal spare tid - og så selvfølgelig købe magert, hakket kød.

- Børnene kender smagen af pasta og kødsovs fra pizzeriaet. For at forandre børns madvaner må vi lave om på retterne og erstatte de usunde med de sunde, råder Preben Vestergaard Hansen.

En undersøgelse fra Fødevareinstituttet fra 2007 viste, at spaghetti med kødsovs var en af de mest populære retter som danskernes aftensmad.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.